Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Polat, avukatı İhsan Berat Karakaya ile tanık Necati Yıldırım katıldı.
Polat, ERGİAD'dan istifa etmek için belge imzaladığını belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanık avukatı Karakaya'nın talebi üzerine tanık olarak ifade veren Necati Yıldırım ise beyanında, "Polat'ın, Gaziantep'te arsa almak için Bank Asya'nın Erzurum Şubesine 1 milyon 500 bin lira yatırdığı"nı öne sürdü.

Yıldırım, arsayı almak için parayı Erzurum'daki şubeye yatırdıktan bir gün sonra Gaziantep'e gittiklerini ifade ederek, "Parayı çekerek emlakçıda arsanın mal sahibine verdik. Bu para Polat'ın kendi iş yerinden kazandığı para." diye konuştu.

Parayı yatırma esnasında Gaziantep'ten çekileceği yönünde şubeye talimat verildiğini öne süren Yıldırım, şöyle devam etti: "Aldığımız gayrimenkuller sanayi bölgesindeydi. Üç parselden oluşan üçü de yan yana olan arsalardı. Yaklaşık olarak bin metrekarelik arsalardı. Polat, gayrimenkulleri imalat üzerine tesis açmak için almıştı. Arsaları alma süreci, önce tapu işlemlerini hallettikten sonra emlakçıda parayı elden vererek tamamlandı. Ayrıca parayı bankadan alma esnasında Polat ile banka çalışanları arasında tartışma çıktı. Para banka tarafından çıplak olarak verilince Polat 'Bizi öldürteceksiniz' diye söyleyip tartıştı."
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Polat'ın bu halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mustafa Polat'ın FETÖ/PDY'ye maddi ve manevi olarak destek verdiği ve darbe girişimi sonrası sanığın dükkanını başkasına devredeceği yönünde ihbar alındığı belirtiliyor.

Bu ihbar üzerine savcılığın harekete geçtiği anlatılan iddianamede, Polat'ın yaklaşık 10 yıldır FETÖ/PDY ile irtibatı olduğu, 17-25 Aralık sürecinden sonra tanıdıklarını Zaman gazetesine abone yaparak parasını kendisinin verdiği ve son genel seçimlerde örgüt mensuplarına HDP'ye oy vermeleri telkininde bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, Polat'ın cemaatin mütevelli heyeti arasında olduğu ve 2014 yılı sonuna kadar örgütün toplantılarına düzenli olarak katıldığının aktarılarak, sanığın, Kurban Bayramı dönemlerinde Kimse Yok Mu Derneğine ait kurban etlerini yanındaki kişilerle Burundi'ye götürdüğü, Polat ve arkadaşlarının, Burundi'deki örgüt yapısından Erzurum'daki örgüt yöneticilerinin sorumlu olması sebebiyle sık sık bu ülkeye gittiği kaydediliyor.

Yıllardır örgütün içinde olan Polat'ın örgütün finans kaynaklarından olan Bank Asya'ya 17-25 Aralık'tan sonra yüklü miktarda para yatırdığı vurgulanan iddianamede, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Polat hakkında yaptığı çalışmalarda da FETÖ/PDY ile irtibatlı Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ERGİAD üyesi olduğunun saptandığı anlatılıyor.
Mustafa Polat'ın bu sebeplerle "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.


Star Haber