Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada, eski hakim H. G., "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gaziantep 8'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, eski hakimler tutuklu sanık H. G. ile eşi tutuksuz sanık L. G. ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık G., son savunmasında ByLock programı kullanmadığını öne sürerek, "Tanık beyanları da doğru değildir. Etkin pişmanlık kapsamında beyanda bulunanlar, kendilerini kurtarmaya yönelik ifade vermişlerdir. Gerçeği yansıtmamaktadır. Herhangi bir örgütle bağım yoktur." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz'ın, ByLock tespit tutanağında 6 bin 397 giriş yapıldığını ve kullanıcı adının "hrn006" olduğunu belirtmesi üzerine H. G., "Çok gizli olan programa bu şekilde kendi ismimi verebilir miyim?" diye yanıtladı.

Başkan Durmaz'ın, FETÖ sanıklarının genelde bu şekilde isim verdiğini söylemesi üzerine G., "Bana mantıklı gelmiyor." diye yanıt verdi.

Söz alan tutuksuz sanık L. G., atılı suçlamaları kabul etmeyerek, örgütle bir bağının olmadığını öne sürdü.

Melik Durmaz'ın, sanığa, ablasının ByLock kullandığı yönünde rapor bulunduğunu belirtmesi üzerine L. G., bu durumdan bilgisinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık H. G.'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek, yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet, dosyaya yeni delil gelmesi nedeniyle sanık L. G.'in dosyasının ayrılmasına da karar verdi. (AA)