KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 4 iş adamı, 6 yıl 3 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Hamit ve Mehmet Kıranatlı kardeşler ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada 6 tanığın dinlenmesinin ardından mütalaasını sunan savcı, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıklardan Mehmet Kıranatlı, oğlu adına Bank Asya'ya yatırdığı 20 bin avroyu örgütün talimatıyla yatırmadığını, yatırım amaçlı olduğunu ve oğlunun hesaptaki parayı çekerek araba aldığını öne sürdü.

Aramada ele geçirilen bir dolarlık banknotların da düğünde atılan hatıra paralar olduğunu iddia eden Kıranatlı, tahliyesi ve beraatini istedi.

Sanıklardan Hamit Kıranatlı da 19 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Allah rızası için buralara girdik. İllegal olduklarını bilsem kesinlikle yanaşmazdım. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, Kıranatlı kardeşlere "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9'ar yıl hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Öte yandan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuklu sanıklar iş adamları Mustafa Kilci ve Memiş Alemdar da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan Kilci, ABD'ye düzenlenen geziye kendisinin de katıldığını anlatarak, "Bu seyahatte 10 dakikalık bir görüşmemiz oldu. Keşke gitmeseydim, önünden dahi geçmeseydim. Geziye katılanlar dışarıda, ben cezaevindeyim. 19 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Sanıklardan Alemdar da ailesinin maddi ve manevi olarak zor durumda bulunduğunu belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Alemdar'a "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis, sanık Kilci'ye de 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, tahliyelerine hükmetti.