MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, örgütle iltisakı dolayısıyla kapatılan bir dershanede öğretmenlik yapan sanık 6 yıl 3 ay, eşi ise 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan örgütle iltisaklı bir dershanenin öğretmenleri Ahmet ve eşi Hacer Sarıgül ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Ahmet Sarıgül ve eşi Hacer Sarıgül, savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi ve terör örgütü üyesi olmadıklarını belirtti. Haklarındaki raporlar ve tanık beyanlarını reddeden Sarıgül çifti, tahliye talebinde bulundu.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Ahmet Sarıgül'ün ByLock kullanıcısı olması dolayısıyla, eşinin ise Bank Asya'daki hesap hareketliliği, örgütle bağlantılı dernek üyeliği ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, Ahmet Sarıgül'e "terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl 3 ay, eşi Hacer Sarıgül'e ise örgüte yardım etmek suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verdi. Heyet, çift hakkındaki hüküm kesinleşinceye kadar adli kontrolün devamını kararlaştırdı.