İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan İstanbul'da görev yapan ve gözaltına alınan 22'si tutuklandı.

İSTANBUL: 22 hakim-savcı tutuklandı
İstanbul'da adliyeye sevk edilen 48 hakim ve savcıdan 22'si  "FETÖ/ PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. 24 hakim ve savcı hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 2 hakim ve savcının, savcılık işlemleri hala devam ederken 19 hakim ve savcıyı arama çalışmalarının ise devam ettiği ögrenildi.
Soruşturma kapsamında, Bakırköy Adalet Sarayı'ndan 8, Büyükçekmece Adliyesi'nden 1, Küçükçekmece Adliyesi'nden 1, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4, Bölge Adliye Mahkemesi'nden 2, İstanbul Adliyesi'nden 26, Anadolu Adliyesi'nden 9, Silivri Adliyesi'nden 2 ve Bölge İdare Mahkemesi'nden de 14 olmak üzere 67 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti.

SAKARYA: 2 hakim 1 savcı tutuklandı
Sakarya'da yürütülen soruşturma kapsamında da 2 hakim ve 1 savcı tutuklandı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 648 savcı ile hakimin açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilmesi üzerine Sakarya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 hakim ve 4 savcının sorgusu tamamlandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 2 hakim ve 1 savcı tutuklandı; 7 hakim ve 3 savcı ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer 1 hakimin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
HSYK tarafından 648 savcı ile hakimin açığa alınarak kovuşturma izni verilmesi üzerine Sakarya'da 14 hakim ve savcı hakkında arama kararı çıkartılmıştı. 9 hakim ve 4 savcı gözaltına alınmış, 1 hakim için ise arama kararı çıkartılmıştı.

KAYSERİ: 2 hakim tutuklandı
Kayseri'de gözaltına alınan 6 yargı mensubundan ise 2'si tutuklandı. Kentte gözaltına alınan bir cumhuriyet savcısı ve 5 hakim, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden, hakimler Abidin Gürpınar ve Mehmet Mutlu Bartan mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı M.Y. ile hakimler B.Y, S.M.K. ve B.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CNN Haber