FETÖ’nün kurban kesimi için örgüt üyelerinden ya da örgüt dışındaki kişilerden topladığı paraları örgüt kasasına aktardığı, Kurban Bayramı’nda da kurban kesmediği ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminden önce şirket, dershane, okul, yurtlar, vakıf, dernek, banka ve yayın grupları ile birlikte FETÖ’nün kontrol ettiği sermayenin toplamının 150 milyar dolar olduğu belirlendi. Bunun yanı sıra örgütün en büyük gelir ayağını ise himmet, kurban ve bağış adı altında toplanan çeşitli organizasyonlar oluşturuyordu. 

HİMMET TALİMATNAMESİ
Darbe girişimi sonrası da bu faaliyetlerini sürdürmeye çalışan FETÖ, kendi mensuplarından ve örgüt dışındaki insanlardan kurban, himmet, bağış adı altında para toplarken nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin talimatname bile hazırladı. Ankara Başsavcılığınca hazırlanan “mahrem imamlar” iddianamesine giren ayrıntılarda, “Himmetin hizmete bereket vesilesi olduğu anlatılmalı. Cüzi de olsa herkesten himmet alınmalı” ifadeleri yer aldı.

PARALARI ÖRGÜT KASASINA
FETÖ’nün kurban kesimi için örgüt üyelerinden ya da örgüt dışındaki kişilerden topladığı paraları örgüt kasasına aktardığı, Kurban Bayramı’nda da kurban kesmediği tespit edildi. İddianameye giren kayıtlarda, toplanan kurban paraları “gelir” diye kaydedildi. Hatta bu tablolarda “kalan” isimli bir bölümün olduğu ve kurban için toplanan paralardan ne kadar kaldığına ilişkin tutarların belirtildiği görüldü. Tablolarda ayrıca “gelmesi gereken” ve “gelen” başlıkları dikkate alındığı, kurbana ilişkin toplanacak paranın bile öncesinden belirlendiği anlaşıldı. 

DOLARA ÇEVİRİP KURDAN KAZANDILAR 
Örgüt üyelerinin ayrıca kurban adı altında toplanan milyonlarca lirayı dolara çevirdiği de tespit edildi. “Kurban paraları lise sekretaryası üzerinden takip edilecek. Gelen paraları dolara çevirelim” şeklinde kayıtlara yer verilen iddianamede yer alan bilgilere göre ayrıca, çevirilen dolarlar sayesinde örgütün kurdan da milyonlarca lira kazandığı belirlendi. Başka bir kayıtta ise bu durum şöyle anlatılıyor: “Barbaros Bey’den aldıklarımla beraber emanet para olarak 6 milyon 33 bin 919 dolar var. Bunun güncel karşılığı 16 milyon 291 bin TL yapıyor. Yani kur farkından 1 milyon 291 bin TL kazancımız olmuş, bilginize.”


Yeni Şafak