Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün faaliyet gösterdiği dernekler arasındaki AYDER'in üyesi olan ve örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen A.K. hakkında geçen yılın Aralık ayında yakalama kararı çıkarıldı. O tarihten beri aranan K., 25 Temmuz günü İstanbul Esenyurt'ta, doğum yapmak üzere bir hastaneye giriş yaptığı sırada polis tarafından yakalandı. Hastanede doğum yapan ve polis göztiminde 2 gün hastanede kaldıktan sonra sonra taburcu edilen K. Edirne'ye getirildi.

GECE YARISI 'ETKİN PİŞMANLIK' İFADESİ VERDİ
Edirne 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dün hakim karşısına çıkıp etkin pişmanlık yaysasından yararlanmayacığını söyleyen K. hakkında mahkeme tutuklama kararı verildi. Mahkemenin tutuklama kararından sonra A. K. cezaevine götürülmeden, avukatı aracılığıyla etkin pişmanlık yasasından yararlanıp itirafçı olmak istediğini belirterek, ifade vermek istediği talebinde bulundu. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na dün gece yarısı ek ifade veren K., 'etkin pişmanlık'tan yararlandırılarak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU TWETT ATMIŞTI
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından yeni doğum yapan FETÖ şüphelisi A. K. ile ilgili paylaşımlarda bulunmuştu. Tanrıkulu, 26 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım'ı Twitter hesabından etiketleyerek, "Esenyurt'ta dün doğum yapan A. K.'nın, bugün hastaneden bebeğiyle göz altına alınması hangi hukukta, inançta, dinde var" dedi. Tanrıkulu dün de "4 gündür Edirne'de gözaltında tutulan 6 günlük bebek sahibi A. K., tutuklandı. Bebeği Kayınvalidesine teslim edildi. Nedir bu vicdansızlık" diyerek K.'nın fotoğrafını paylaşmıştı.


cumhuriyet.com.tr