ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan, 3'ü tutuklu 7 infaz ve koruma memuru hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu tarafından hazırlanan 28 sayfalık iddianame, gönderildiği 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, adli teşkilatın açıktan personel ataması yaptığı dönemlerde, örgütle irtibatlı adaylarla ilgili sorumluluğu bulunan gizli tanık "Albatros"un teslim ettiği çizelge içeriği yer aldı.

Çizelgede, davada tutuksuz yargılanacak G.H'nin, örgütün yönlendirmesiyle infaz ve koruma memurluğu mesleğine girdiği aktarılan iddianamede, "Aynı çizelgede tutuklu şüpheli Muhammed Emin Yiğit ise 'örgüt tarafından güvenilen ve geçmişinde örgüt bağlantısı mevcut olan kişi' şeklinde tabir edilen '5' derecesine aday olduğunu gösteren '4A' kod numarası ile kodlandırılması, şüpheliler Halil İbrahim Güleryüz, O.T. ve B.T'nin de 'örgüt ile daha önce kalmış, kalan ve mevcut durumda kalmaya devam eden kişi' şeklinde '4' kod numarası verilmesi, O.A'nın FETÖ/PDY'nin yönlendirmesiyle infaz ve koruma memurluğu mesleğine girdiğinin belirtilmesi üzerine tahkikata başlanmıştır." denildi.

İddianamede, gizli tanık "Albatros"un Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosuna teslim ettiği flash bellek içerisinde sunulan çizelgenin Zonguldak'la ilgili bölümünde tutuksuz sanıklar O.T'nin "Halit Bey", G.H'nin "Okan Bey", O.A'nın "Yusuf Bey" ve B.T'nin ise "Feyza Hanım" adlı kişilerin işe girişlerinde referans oldukları kaydedildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 28 sayfalık iddianamede, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan, 3'ü tutuklu 7 infaz ve koruma memuru hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlaması yöneltiliyor.

Haklarında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep eden sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.