RS FM'de yayınlanan Fotoğrafın Tamamı programında Ahu Özyurt'un sorularını yanıtlayan Ersan Şen, "ABD Büyükelçiliği sitesinde ilişkiler iyiye gidiyor diyor. Öyle bir şey yok. ABD bu bölgeye, zamanında İngiltere niye geldiyse ondan geldi. İkinci olarak da bir İsrail devleti var. Büyük Ortadoğu Projesiyle bu bölgeyi, Türkiye'yi de içine alarak ateş topuna çevirmeye çalışıyor. Hiçbir emperyal güç almadan vermez" diye konuştu.

'DOLAR İNDİ DİYE GARNİZON DEVLETE İZİN VERİLEMEZ'

"Suriye ile 911 kilometre bir hattınız var. Menbiç'e girememişiz. Fırat'ın doğusunda Hakkari'ye kadar uzanan hatta, yarın çocuklarımızın torunlarımızın bizim mezarlarımıza küfredeceği durumlara umarım düşmeyiz. ABD şu anda PKK'yı çizmiş olabilir, PKK liderlerinin başına ödül koyabilir veya öyle gösteriyor olabilir. Fırat'ın doğusunda İsrail destekli, Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini kasıp kavuracak bir garnizon veya uydu devletinin kurulmasına müsaade edilemez".

Aaron Stein'in Foreign Policy dergisinde yayınlanan yazısına göre, ABD'nin iki tarafı oyaladığını söyleyen Ersan Şen, "Suriye'de kurmayı planladığı sistemden de vazgeçmiyor. Orada bir değişim olacaksa, Türkiye Cumhuriyeti'nin ali menfaatlerini korumakla yükümlü idarecilerimiz, Suriye'nin toprak bütünlüğünü yaşayan insanı hangi milletten, ırktan, dinden olursa olsun, güvenli bölgeler oluşturarak bu işin içinde olacağız. Ama bu olmaz da, bir oldubitti devleti, bir garnizon devleti görürseniz, biz Araplara benzemeyiz. ABD'nin getirdiği silahlar kime karşı kullanılacak? Kimse kusura bakmasın. Üç sene beş sene rahat yaşayacağız diye Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceğini tehlikeye atamayız. ABD Türkiye'yi dinlemezse bu işin sonu nereye gidecekse oraya kadar gidecek. Bu doların inmesine çıkmasına, ekonominin bozulmasına benzemez. Bozulur kardeşim. Gerekirse taş yeriz. Kimse Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğünü, para için başka şey için ABD'ye karşı harcamamız, vermemiz kimsenin haddine değil" dedi.

'DOKTORLAR DEVLETİN HATASINI ÖDÜYOR'

701 Sayılı KHK mağduru doktorların özel sektörde çalışma hakkının ellerinden alınamayacağını söyleyen Ersan Şen, "Kamu uzaklaştırmışsa, bu insanların yurtdışında çalışma hakkı, özelde çalışma hakkını vermek zorundasınız. Kontrollerinin yapılması suretiyle, hayat haklarına devam etmeleri, ailelerine bakmaları Türkiye Cumhuriyetinin bir vazifesidir. Nihayetinde düştükleri durum devlet hatasından kaynaklanıyor. Dış mihrak deseniz de, yıllara sari bu yapının devlete yerleşmesinde hata bunlara iyi niyet gösterilmesindedir. İnsanlar ateşe girmiş. Bu ateşte insanları kaybetmemek, kazanmak, örgütlerin eline düşmeden sahip çıkmak gerekir" dedi.

Şen, 12. Dönem Astsubay Kursiyerlerin durumunun da yargıda olduğuna dikkat çeken Şen, "Öncelikle yürütmenin durdurulması yönünde bir karar bekliyoruz ardından da duruşması olacak. Olumlu bir sonuç alacağımızı umuyorum. Her türlü güvenlik soruşturmasından temiz çıkan bu gençlerimizin nasiplerinin yapılması büyük kazanç olacaktır devletimize" dedi.