Alınan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında, MİT ve İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY’nin ‘çalışma evleri’ olarak adlandırılan hücre evlerine İstanbul merkezli 9 ilde ortak operasyon düzenledi. Dün başlatılan ve 24 şüphelinin yakalanması için sürdürülen soruşturma kapsamında, İstanbul’da örgütün sözde “Suriçi Eyaleti” olarak adlandırdığı Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Fatih ilçeleri ile başkent Ankara’nın çok sayıda ilçesinde “Çalışma Evleri” olarak hücre evlerine eş zamanlı baskın yapan MİT ve terör polisi, 9 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

FETÖ’nün bu evlere yerleştirdiği örgüt üyelerini KPSS sınavlarına hazırlayarak Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile askeri okullara yerleştirdikleri tespit edilirken, yakalama kararı bulunan örgüt üyelerinin, kriptolu haberleşme sistemi ‘Bylock’ kullandıkları tespit edildi. 24 kişiden 9’u ‘Çalışma Evleri’ olarak adlandırılan hücre evlerinde gözaltına alındıkları kaydedildi.

Söz konusu evlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçti. Şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 15 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.