Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan merkez Yakutiye ilçesindeki bir okulda tarih öğretmeni olarak görev yapan Ömer Gülen, FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 20 Kasım 2016'da tutuklandı.

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen gibi Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Köyü doğumlu ve babaları amca çocukları olan Ömer Gülen hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 1 Eylül 2016'da meslekten ihraç edilen Ömer Gülen hakkında hazırlanan iddianamede şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne müzahir Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğuna değinildi. Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u 26 Kasım 2014'te cep telefonuna yüklediği tespit edilen Gülen'in örgütün finans kaynağı Bank Asya Katılım Bankasındaki hesabını 17/25 Aralık'tan sonra aktif olarak kullandığı belirlendi.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşmasına çıkan Ömer Gülen suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini ve tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, Ömer Gülen'i 'silahlı terör örgütüne üye olmak' 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Ömer Gülen'in hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

cumhuriyet.com.tr