Feyzioğlu, TBB'nin düzenlediği futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme ve masa tenisi branşlarında gerçekleştirilecek, 25 barodan bin avukatın katıldığı "Avukat Spor Oyunları"nın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'ndaki açılışına katıldı. Açılış maçı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, Suriye'deki kimyasal silah kullanımının büyük bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Kimyasal silah kullanımına en ağır şekliyle tepki gösterilmesi gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, "Böyle bir insanlık suçunu reddetmeliyiz. Bebeklerin katledilmesi olayının arkasında kim varsa bulunmalıdır ve yargılanmalıdır. Bizim burada tepki gösterdiğimiz nokta bir takım siyasi hesaplaşmalar noktasında insanların katledilmesidir, yok edilmesidir. Amaç sorumluluğu birilerine yıkmak değildir. Bir çocuğun hayatı ile siyasi çıkar karşılaştırıldığında o siyasi çıkar, menfaat anlamsızlaşmaktadır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerini de değerlendiren Feyzioğlu, "Türkiye saygın, değerli yalnızlık gibi bir noktaya getirildi. Ortadoğu'da, Suriye'de, Mısır'da, Irak'ta kanın durdurulmasını Türkiye önleyebilir ama yalnız kalarak önleyemez, dünyayla beraber önleyebilir. Dünyayı harekete geçirerek önleyebilir. Dünyayı karşısına alarak önleyemez" diye konuştu.

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen ise oyunların kentin tanıtımına katkı sunacağını, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesisleri öne çıkaracağını kaydetti.

Oyunların hukukun ve sporun ruhuna uygun geçeceğini ve mesleki dayanışmayı artıracağını dile getiren Antmen, Mersin halkını oyunları izlemeye davet etti.