Feyzioğlu, Aydın Barosunca meslekte 40, 50 ve 60. yılını dolduranlara plaket verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, Türkiye'de 100'ün üzerindeki hukuk fakültesinin 80'inin, çağdaş altyapıya sahip olmadığını belirtti.

Feyzioğlu, gelişmiş birçok ülkede avukatlık sınavı varken Türkiye'de olmamasının önemli eksiklik olduğunu dile getirdi. Kaliteyi artırmak için Türkiye'deki tüm hukuk fakültelerinin dekanlarını Barolar Birliği olarak davet ettiklerini, bunlardan 37'sinin davetlerine icabet ettiğini bildiren Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Bu 37 hukuk fakültesi ile Türkiye'deki hukuk fakültelerinin olması gereken standartlarını belirledik. Bu hafta sonu Van'da, Barolar Birliği genel kurulumuz var. Genel kurulumuzun önüne getireceğiz. Genel kurul bize yetki verirse bu standartları Türkiye'ye ilan edip fakültelere 1 yıl süre vereceğiz. Bunun sonunda kendini o standartlara yükseltmeyen fakülteleri hem ilan edeceğiz hem de o fakültelerden stajyer kabul etmeyeceğiz."

Türkiye'de şu anda 87 bin avukat, 10 bin stajyer avukat, 48 bin hukuk fakültesi öğrencisi bulunduğuna dikkati çeken Feyzioğlu, 5 yıl sonra avukat sayısının 140 bine yükseleceğini, buna sınırlama getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Törende, avukatlık mesleğinde 40, 50 ve 60'ıncı yılını dolduranlara plaket verildi.