Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Avrupa Parlamentosu’nun, 'Afrin' kararına sert tepki gösterdi.

Feyzioğlu özetle şunları söyledi;

"YPG-PKK terör örgütünün ele geçirdiği bölgelerde kendilerinin emrine girmeyen halka karşı işlediği ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin raporlarına konu olmuş insanlığa karşı suçlara tek kelime söz söylemeyen Avrupa Parlamentosu, Türkiye’ye karşı açık bir düşmanlık sergilemiştir. 

YPG-PKK terör örgütünün uzun süredir bölgede tüneller kazarak, tuzaklı bombalar yerleştirerek yaptığı hazırlığı görmezden gelmek iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Şimdi de, YPG-PKK terör örgütünün zulmü altında inleyen halkı kendilerine canlı kalkan yapmasını görmeyip, bölgeye barış getirmekten başka hiçbir amacı olmayan Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almak terör örgütlerine verilmiş açık bir destektir. 

“Terörist benim teröristim ise iyidir” mantığı, süslü cümlelerle yapılan ve her satırı çifte standartlı yaklaşımlardan oluşan kararın ana fikridir. Bu yaklaşımdaki Avrupa Parlamentosu, Avrupa değerlerini değil terör örgütlerinin insanlık dışı suçlarını savunmaktadır. Avrupa Parlamentosunun; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkeli, Türk askerinin sivillerin canı söz konusu olduğunda kendi canını hiçe sayan karakterli duruşundan öğreneceği çok şey vardır. 

Terör örgütlerini destekleyen bu çifte standartlı yaklaşımı kararına yansıtırken hiçbir mahcubiyet duymayan Avrupa Parlamentosu’nu Avrupa halkına şikâyet ediyoruz. Karara oy veren AP parlamenterlerini vicdanlarına ve zamanın şaşmaz yargısına havale ediyoruz."

hukukihaber.net