Metin Feyzioğlu, “15 Temmuz'da, içimize yerleştirilmiş hainlerin karşısına birer kahramanlık abidesi gibi dikilen asker, polis, sivil tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Türk Ordusu'nun darbe girişimine destek vermeyen, Cumhuriyetimize ve hukuka bağlı ezici çoğunluğuna, hem bu saygın davranışları hem de bir kaç hafta içinde silkinip terörle mücadelede hiçbir ordunun başaramayacağını başardıkları için teşekkür ediyorum” diyen Feyzioğlu yazılı açıklamasında şunlara dikkat çekti:  

“Başta darbe girişiminde canları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni korumuş şehitlerimiz olmak üzere aziz Milletimize borcumuz, bu noktaya nasıl gelindiğini açıklamaktır.

Şöyle ki;

Bir terör örgütünün Devletimizin içine yerleşip, ele geçirme aşamasına kadar gelebilmiş olmasının sebebi, Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerinde sayılan devletin taşıyıcı kurumlarının yıpratılmış olmasıdır.

Bu çerçevede şunu mutlaka hatırlatmalıyız:

F Tipi örgütün devleti ele geçirme operasyonu, yargıyı ele geçirmeleri sonucunda en ileri seviyelere taşınabilmiştir. Yargı, bu örgüte bir "yol açma" aracı haline getirilmiştir.

Demek ki yargı; adalet dağıtan, güvenilen, sığınılan bir güç olmaktan çıktığında, Allah göstermesin iç savaş ve işgale kadar giden bir yola girilmektedir.

Şu halde, başta şehitlerimiz olmak üzere Türk Milleti'ne borcumuz, bağımsız, tarafsız, güvenilir bir yargıyı inşa etmek olmalıdır. Görülmüştür ki, böyle bir yargıyı inşa etmek, Devletimiz ve Milletimiz açısından bir beka sorunudur.”