Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ana konusunu hukuk fakültelerinin eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve hukuk fakültelerinden mezun olanlar için getirilmesi öngörülen mesleki yeterlilik sınavı oluşturdu. Feyzioğlu, Bakan Gül’e yeterlik sınavı için bir daimi komisyon kurulması ve bu komisyonda mutlaka TBB yetkililerinin de bulunması yönündeki taleplerini iletti.

Görüşmede CMK ücretlerinin çok düşük olduğunu dile getiren Feyzioğlu hem ücretlerin yükseltilmesi hem de bu ücretlerin KDV’den muaf tutulmasının gerekliliğini ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği ve baroların gündeminde olan avukatlık mesleğinin sorunlarını maddeler halinde dile getiren Feyzioğlu, iş uyuşmazlıklarındaki zorunlu arabuluculukta işçinin hak ihlaline uğramasını önlemek ve arabuluculuğun gelişimini sağlamak için zorunlu avukatlık getirilmesine ilişkin TBB’nin daha önce yaptığı teklifi de yineledi.  

Feyzioğlu’nun Ankara’daki adliye binalarının birleştirilmesi, ulaşılabilir bir kampüste toplanması konusunu gündeme getirmesi üzerine Bakan Gül, bu konudaki çalışmaların son aşamaya geldiğini, en kısa zamanda müjdenin kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

Feyzioğlu’na, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken’in eşlik ettiği görüşmede Adalet Bakan Yardımcıları Hilmi Bilgin ve Yıldız Seferinoğlu da bulundu.

TBB heyeti, son derece olumlu geçen görüşmenin ardından kendisi de bir avukat olan Bakan Gül’e kabulü ve mesleğe olan katkıları nedeniyle teşekkür etti. 

hukukihaber.net