Metin Feyzioğlu, ‘Hukuk ve Demokrasi’ konulu konferansa katılmak üzere geldiği Çanakkale’de baroyu ziyaret etti. Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan ve yönetimi ile görüşen Feyzioğlu, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

KİMSE AKLINA GETİREEMEDİ
Feyzioğlu, yeni anayasa ile ilgili bir soruya, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi, kuruluş temelleri ‘ilk üç maddede değişmez’ bir şekilde mermere kazılmıştır. Lafı çarpıtıp, eğip büküp demagoji yapanlara sözümüz şudur: O temel ilkeleri, askeri darbe zamanlarında bile değiştirmeyi kimse ne aklına getirebilmiştir, aklına getiren de cesaret edememiştir. O temellerden vazgeçen Türkiye Cumhuriyeti’nden vazgeçer" dedi.

TARTILARIN AYARINI BOZMAMAK LAZIM
Feyzioğlu, gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararı ile ilgili soruya da, "Doğru. Anayasa Mahkemesi, dün ne karar verdiyse, evvelki gün ne karar verdiyse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne zaman ne karar veriyorsa, aynı şekilde karar vermiştir. Bir sorun yoktur. Sorun, Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını siyasi gözlükle okuyanlar. Biz Anayasa Mahkemesi’ni eleştiren insanlarız da aynı zamanda. Yanlış yaptığı zaman yanlışını da söylüyoruz. Doğruya da teşvik ediyoruz. Ama kullanılan lisanın düzgün olması lazım. O tartıların ayarını bozmamak lazımdır.