Şahin, bir meslektaşının, hafta içerisinde muhatap kaldığı bir olayın yarattığı rahatsızlığı kendisiyle paylaştığını belirterek, “Ben de kendisinden aldığım izinle bu anekdotu sizlerle paylaşıyorum” ifadesini kullandı. Şahin’in anlattığına göre, dilekçe vermek için HSYK’ya giden bir hakimi, tam içeriye gireceği sırada bir polis memuru durdurdu ve ‘MİT Müsteşarı çıkacak’ dedi. Büyük bir şaşkınlık içerisinde kendisinin hakim olduğunu söyleyerek kapıdan içeriye girmeye çalışan hakimin önüne dikilen polis içeriye girmesini engelledi. 

Birkaç dakikalık bekleyişten sonra HSYK’nın kapısından MİT Müsteşarı Fidan korumalarıyla birlikte çıktı ve aracına binerek ayrıldı. İçeride çok kısa bir süre kalan hakim, kapıdan çıkarken, aynı polis memuru ile karşılaşınca yaptığının çok yanlış olduğunu söyledi. Polis memuru ise ‘Ben sizi bıraksam iki adım sonra onlar durduracaktı, o zaman bozulmayacak mıydınız?’ dedi. Hakim, bunun kendisiyle onlar arasındaki bir sorun olduğunu söyleyince polis memuru, ‘Peki ya HSYK Başkanı çıksaydı ne olacaktı?’ dedi. Şahin’in yazısı “Bunun üzerine meslektaşımız hiçbir şeyin farketmeyeceğini söyler ve oradan büyük bir eziklik ve üzüntüyle ayrılır” ifadesiyle son buldu.

HSYK: Gelmedi

VATAN, MİT Müsteşarı Fidan’ın HSYK’ya neden geldiği sorusunu hem HSYK’ya hem de MİT’e sordu. HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici, Müsteşar Fidan’ın HSYK’ya geldiği iddiasını net bir dille yalanladı: “Gelmedi. Net bir cevap veriyorum: yok böyle bir şey. Hatta yüzde 1000 gelmedi diyorum.”

MİT: Bilgi veremeyiz

MİT yetkilileri de Vatan’a “Müsteşar’ın ziyaret ve temasları konusunda hiçbir bilgi vermiyoruzb. Bu konuda bir şey söylememiz. görevimizin niteliği gereği de mümkün değil. Bunu normal karşılacağınızı umuyorum. Bu tür ziyaretler konusunda, gitti mi, gitmedi mi, bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.


Kemal Göktaş / VATAN