Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan duyum üzerine Keşandan Yunanistan sınırında bulunan İpsala İlçesi’ne giden Murat Y.yönetimindeki 22 ...921 plakalı aracı, Yeniceçiftlik Köyü mevkiinde durdurdu. Araçta yapılan aramada FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edilen ve yasadışı yollarla yurtdışına çıkış yapmak istedikleri belirlenen eski genel cerrah Mehmet Y., pratisyen hekim Meryem D., ev kadını Hatice Ç. ile sürücü ve organizatör Murat Y. yakalanarak gözaltına alındı.

D.’in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurtdışına kaçan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eşi doktor ile Ç.’ın ise aynı suçlamaya aranan eski polis olan eşi ile Yunanistanda buluşacakları iddia edildi. Üç şüphelinin yasadışı yollarla yurt dışına çıkartılması için kişi başı 6 bin Euro karşılığı organizatör Murat Y. ile anlaştıkları öne sürüldü. Y.'nin de başka bir suçtan infaz koruma memurluğu görevinden ihraç edildiği ve hakkında 2 ayrı suçtan yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

Şüpheliler, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorgularının ardından elleri önden kelepçeli olarak hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Keşan Adliyesine sevk edildi.


Ünsal YÜCEL/ KEŞAN(Edirne),(DHA)