Lodos sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de etkili oluyor. Fırtına Bolu, Kırıkkale, Ankara, Konya, Denizli, Eskişehir gibi birçok şehirde hayatı felç etti.

Denizli'nin Çal ilçesinde şiddetli fırtınada dağlık alandan motosikletiyle geçen bir kişi şarampole savruldu. Motosiklet sürücüsü olay yerinde öldü.

Bolu'nun Göynük ilçesi İbrahimözü Köyü'nde şiddetli rüzgar nedeniyle hasar gören evinin çatısını onarmaya çalışan Ali Lafçı ve komşusu Mehmet Dilmen, çatıyla birlikte düştü.

Lafçı olay yerinde hayatını kaybederken, komşusu Dilmen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Göynük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Dilmen'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

KONYA'DA KUM FIRTINASI: 3 ÖLÜ
Öğle saatlerinde Konya ve ilçelerinde şiddetli rüzgar ve kum fırtınası etkisini göstermeye başladı. Rüzgarın şiddetiyle kent merkezindeki ve ilçelerdeki ağaçlar, tabelalar devrildi, binaların çatıları uçtu.

Fırtına nedeniyle Konya Ankara karayolunda 50 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Olayda 3 kişinin hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Olayla ilgili açıklama yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, şunları kaydetti:

''Ekiplerimiz en yoğun çalışmasını Konya-Ankara karayolunda Cihanbeyli-Altınekin ilçeleri arasında yaptılar. Artık hava şartları normale döndü. Bütün yaralılar geçtiğimiz saatler içerisinde Konya'daki hastanelere nakledildi. Bizim elimizde Karapınar'da 1 ölüm vakası görülüyor. Cihanbeyli-Altınekin bölgesinde ise 2 vatandaşımızın öldüğü, bir vatandaşımızın da ağır yaralı olarak Konya'ya intikal ettiği bilgisi var."

Yolda mahsur kalan sürücülerden biri, “Büyük bir kum fırtınası var. Aracın içinde nefes alamayacak hale geldik. İki kilometrelik yol boyunca yüzlerce araç kaza yaptı. Filmlerde olabilecek bir olay” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı, kum fırtınası sebebiyle Cihanbeyli- Konya karayolunun trafiğe kapatıldığını açıkladı.

KIRIKKALE'DE DÜŞEN KİREMİT CAN ALDI 
Kırıkkale merkeze bağlı Ahıllı Beldesinin Arpalık Çukuru köyünde, evinin bahçesinde ot temizliği yapan 51 yaşındaki Nazife Gümüş'ün kafasına şiddetli rüzgar nedeniyle çatıdan düşen kiremit isabet etti.

Yakınları tarafından ağır yaralı olarak Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılan Gümüş, burada yapılan müdahaleye rağmen beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

AĞAÇ DALI ÜSTÜNE DÜŞTÜ
Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde fırtına nedeniyle kırılan ağaç dalının altında kalan kadın ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mustafacık Mahallesi'nde, şiddetli fırtına nedeniyle ağaçtan kopan bir parça, yoldan geçen Döndü Koçak'ın (49) üzerine düştü. Yaralanan Koçak, Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ESKİŞEHİR'DE BİR KİŞİ YARALANDI
Eskişehir'de de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Yalvaç ilçesinde fırtına nedeniyle bir caminin minaresi tamamen yıkıldı, bir caminin minaresi zarar gördü

Eğirdir Gölü'nde demirli 5 balıkçı teknesi battı. Kent merkezi dahil pek çok yerleşim biriminde elektrik kesintisi oldu. Fırtına çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu.

BALIKÇI KAYIKLARI BATTI
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün akşam başlayan ve bu sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle balıkçı kayıkları battı, feribot seferlerini iptal edildi. Lodosun etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçti.

Bodrum'da etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan şiddetli lodos, ilçede hayatı felç etti. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken; Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis beldesi sahilindeki küçük balıkçı kayıkları battı, hasar gördü. Amatör balıkçılar teknelerini kurtarmak için saatlerce uğraşmak zorunda kalırken, Ortakent-Yahşi Belediyesi Limanı'ndaki mendirek, dev dalgalar nedeniyle parçalandı ve kayalar denize sürüklendi.

Sahildeki bazı ahşap iskeleler de parçalanarak hasar gördü. Bugün yapılması gereken Bodrum-İstanköy (Kos)-Bodrum ve Bodrum-Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması nedeniyle iptal edildi.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Kocaeli'deki şiddetli lodos nedeniyle İzmit Körfezi'ndeki deniz otobüsü ve Eskihisar-Topçular feribot seferleri iptal edildi.

İl genelindeki şiddetli rüzgar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Deniz Ulaşım Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren deniz otobüslerinin İzmit, Körfez, Karamürsel ve Körfez seferlerinin karşılıklı olarak iptaline yol açtı.

Öte yandan, Gebze-Yalova arasında çalışan Eskihisar-Topçular feribot seferleri de kuvvetli lodos dolayısıyla iptal edildi.

ELEKTRİK HATTI AHIRIN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ise, zaman zaman etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle kopan elektrik hattının üzerine düştüğü ahırda bulunan 6 adet besilik dana, elektrik çarpması sonucu telef oldu.

NTV