HÜRRİYET

Nükleer panik


8.9'luk deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da dünyanın en büyük nükleer santrallarından Fukuşima'da bir reaktörün patlaması 2'nci Çernobil faciası alarmına yol açtı.


MİLLİYET

Ve sular çekilince


Japonya'yı deprem değil asıl vuran tsunami oldu. Dünkü manzara felaketi anlatmaya yetiyordu. Yine de Japonlar, teknoloji ve eğitimle can kaybını en alt seviyede tuttu.


VATAN

Yaz tatilinde askerlik


CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Askerliği 6 aya indireceğiz. Çocuklarımız üniversitede okurken yaz tatillerinde gidip askerliğini yapacak" dedi.


RADİKAL

Paramparça


8.9'luk deprem ve tsunami Japonya'yı yıktı. Nükleer sızıntı korkusu sürüyor. Kaç ölü var belli değil. Yetkililer "Binden çok" diyor. Ama sadece bir kasabada 10 bin kişi kayıp.


AKŞAM

Dünyanın ekseni kaydı


Deprem ve tsunamiden jeofizik fatura... Tokyo Üniversitesi'nden Yardımcı Doç. Serdar Küyük, GPS ile aldığı verileri açıkladı. "Felaket Japonya'yı okyanusa batırmış. Ülke, 2 metre denize kaydı ve 70 santimetre yere göçtü. Bunun nedeni, depremin yerçekimine karşı yanal bir itmeye neden olması" diyen Küyük, dünya ekseninin de 10 santim kaydığını açıkladı.


SÖZCÜ

Ge-çi-ne-mi-yo-ruz


İşte devletin yaptırdığı anketten çıkan acı sonuç: Halkın yüzde 46'sı geliriyle ihtiyacını karşılayamıyor. Geçim savaşı veriyor.


HABERTÜRK

Nükleer korku


Japonya'da yeni şok: 8.9'luk deprem ve tsunamiden sonra Fukişima santralı da patladı. Nükleer sızıntının tehdit ettiği 20 km'lik alandaki 100 bin kişi tahliye edildi.


SABAH

Nükleer kabus


Japonya'da büyük deprem ve tsunamiden etkilenen Fukuşima Nükleer Santrali'nde patlama oldu. Ülke acil alarma geçti. Yeni bir Çernobil'den korkuluyor.

CUMHURİYET

Nükleer korku


Radyasyon 1 yıllık seviyede Japonya’da 8.9 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören Fukuşima 1 No’lu Nükleer Santralı’nda patlama meydana geldi. Patlamada santralın duvarları ve çatısı yıkılırken çok sayıda çalışan yaralandı. Tokyo’ya 250 kilometre mesafedeki santraldaki radyoaktivite oranı bir saatte bir yıllık seviyeye ulaştı. Japon yetkililerin santral yakınlarında oturanlara koruyucu iyot tableti dağıtmaya hazırlandığı açıklandı.



POSTA

Bizde de olacak!


Japonya'daki 8.9'luk depremden 1 gün sonra Fukuşima'daki nükleer santralda patlama oldu. Çevredeki 51 bin kişi tahliye edildi. Hükümet "Nükleer sızıntı yok" dedi aam radyasyon seviyesi normalin 1000 katına çıktı. Bu patlamanın 1986'daki Ukrayna Çernobil ve 1972 Amerika Three Mile İsland'dan sonra en büyük üçüncü nükleer felakete yol açmasından korkuluyor.


BİRGÜN

Türkiye'nin yarısı açlıkla boğuşuyor


Hükümet, krizin Türkiye'yi teğet geçtiğini söyleye dursun resmi rakamlar bunun tam tersini söylüyor. TÜİK verilerine göre ülke nüfusunun yarısı ihtiyaçlarını çok zor karşılıyor.


YENİ ŞAFAK

Nükleer tsunami

Dünyanın eksenini 10 santim kaydıran dev sarsıntı ve tsunaminin şokunu atlatmaya çalışan Japonya, bu kez nükleer kabusa yakalandı. Fukuşima Santrali'ndeki patlama üçüncü felaketin fitilini ateşledi. Bir yılda çıkan radyasyon oranı bir saatte sızınca, alarm durumuna geçildi.


ZAMAN

Tsunamiden sonra nükleer alarm



Başbakan Naoto Kan'ın 'emsalsiz bir felaket' olarak tanımladığı 8,9 büyüklüğündeki deprem ve tsunami ile sarsılan Japonya şimdi de 'Çernobil korkusu' yaşıyor. Başkent Tokyo'ya 240 kilometre uzaklıktaki nükleer elektrik santralinde dev bir patlama meydana geldi. Bunun üzerine 50 bin insan başka bölgelere nakledildi. Halka, sızıntıya karşı koruyucu önlem almaları çağrısı yapıldı.