Gaziantep'te Karşıyaka Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir araç patladı. Patlamada 9 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı.

Yaralılardan 17'sinin hastanede tedavisi sürüyor. Bunlardan yoğum bakımda olan 4'ünün durumu ciddiyetini koruyor.

Olay dün akşam 19.45 sıralarında Şehit Kamil ilçesinde meydana geldi. Teröristler, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında, otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla patlattı.

Durakta yolcu alan bir otobüs, bir adliye servis aracı ve 3 otomobilin alev aldığı, patlamada aralarında çocukların da olduğu 9 kişi hayatını kaybetti.

Çok sayıda vatandaş da yaralılara kan vermek için hastanelere akın ederken, bayram izninde olan doktorlar da göreve çağrıldı.

Patlamanın etkisi ile çevredeki araçlar da hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

'ÇALINTI ARAÇ ÇEKİCİ İLE GETİRİLMİŞ'
Patlamanın meydana geldiği bölgedeki MOBESE kayıtlarını inceleyen Gaziantep polisi, patlamadan hemen önce bölgeden koşarak uzaklaştığı belirlenen kişiyi arıyor.

Yapılması gerekenlerin titizlikle yapıldığını dile getiren Atalay, bombalı saldırının çalıntı bir araçla gerçekleştirildiğini ve bomba yüklü aracın çekiciyle Gaziantep'e getirilerek, polis noktasının önüne patlamadan 4 dakika önce indirildiğini belirtti. Çekicinin şoförünün sorgulandığını açıklayan Atalay, çalıntı aracın ne zaman kimlerin eline geçtiğini ve daha önce kullanılan plakalara dair tüm bilgilerin polisin elinde olduğu belirtti.

'15 GÜNDÜR BULUNAMADI'YA YALANLAMA
Atalay, polisin elinde istihbarat olmasına rağmen 15 gündür bombacıyı bulamadığı iddialarını da yalanladı.

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, saldırıda polis noktasının hedef aldığını belirterek, saldırıda çocukların kurban olduğunu vurguladı. Atalay, "Sivil vatandaşlarımız, kadınlar ve çocuklar uzaktan patlatılan bomba yüklü bir aracın kurbanı oldular" dedi.

Tüm sağlık ekiplerinin görev başında olduğunu belirten Başbakan yardımcısı Atalay, "Otopsi çalışmaları yapılıyor. Cenazeler yarın kaldırılacak" şeklinde konuştu.

Atalay, ayrıca Başbakan Erdoğan'ın da yarın bölgeye gelerek cenazelere katılacağını açıkladı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Öte yandan saldırı sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve aynı zamanda Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu.

BDP BİNASINA YÜRÜDÜLER
İkinci bir patlama tehlikesine karşı da önlem alan polis, yakınlarından haber alamadığı için bölgeye gelen vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Bu arada bazı vatandaşların "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attığı görüldü. Olaydan sonra toplanan bir grup ise BDP Şehit Kamil ilçe başkanlığına yürüyerek teröre tepki gösterdi.

'60 KİŞİ ÖLEBİLİRDİ'
NTV canlı yayınına telefonla katılan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bölgenin Gaziantep'in en işlek caddelerinden biri olduğunu söyledi.

Güzelbey, "Gaziantep'te böyle bir patlama meydana geldiği için çok üzgünüz. Cadde patlamanın meydana geldiği saatlerde görece az kalabalıktı. Eğer bu saldırı arife günü meydana gelseydi 60 kişi ölebilirdi" diye konuştu.