Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır adına avukatı Ahmet Gürol Şağban tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan şikayet dilekçesinde 2016/107 Esasa kayıtlı davayla, yetki konusunda açık hükümlere rağmen, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından bir siyasi partinin olağanüstü kongre toplaması için 3 kişilik çağrı heyeti görevlendirmesine ilişkin kararının icrasının kesinleşmeden icra edilemeyeceğinin tespiti talebini içeren davayı, davacının yerleşim yeri mahkemesi sıfatıyla gördüğü belirtildi.

“GSM hatları incelensin”

Gemerek Asliye Hukuk Hakimi İlhan Işık’ın davacının ilçe başkanı olduğu siyasi partinin, hakimlik mesleğinden önce Ankara İl Yönetiminde görev aldığı ortaya çıktığının hatırlatıldığı şikayet dilekçesinde “ HMK 36/1 gereği çekilmesi gerekli iken davayı görmeye devam etmesi kanuna aykırılık teşkil etmiştir. Bu bağlamda MHP Genel Başkan yardımcısı ve Gemerek nüfusuna kayıtlı Semih Yalçın, MHP Genel Başkan yardımcısı Şefkat Çetin ve MHP Genel Başkanlığı avukatı Yücel Bulut ile davanın hemen öncesi ve sonrası Sayın Hakimin dava ile ilgili görüştüklerine ilişkin ciddi iddialar ortaya atılmıştır” denildi. Dilekçede ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Şefkat Çetin ve MHP avukatı Yücel Bulut’un GSM hatları ile Gemerek Asliye Hukuk Hakimi İlhan Işık’ın GSM hattı ile görüşme yapıp yapmadığı, yaptı ise hangi tarihlerde ne kadar sıklıkla görüşme yapıldığının tespit edilmesi talep edildi.

Cezalandırılması talep edildi

Şikayet dilekçesinde, “Daha yargılamanın başlangıç safhasında, bu denli kanuna ve hukuka açıkça aykırılığın bir arada bulunması, adil, tarafsız ve yeterli bir hakimden beklenmesi mümkün olmayan tavır ve tutumların bu denli bir araya gelmesi, dava dosyası içinde olmayan bir belgenin mevcutmuş gibi gösterilmesinden, tartışmalı ve bir gün arayla çıkan iki mahkeme kararındaki maddi hataların bile aynı olmasına kadar başlayan bir yargılamada Sayın hakimin olağan hukuki ve maddi hatalar, yanılgılı hukuki değerlendirmeler içinde olduğunu nitelendirmek mümkün değildir. Bu nedenlerle Gemerek hakimi Sayın İlhan IŞIK hakkında 2802 Sayılı Kanun gereği gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasını arz ve talep ederim” ifadeleri ile Gemerek hakiminin cezalandırılması talep edildi.