Ölen 4 kişinin kimlikleri şöyle açıklandı:

- Ali Haydar Bengi
- Ali Ekber Yaratılmış
- Muharrem Koçak
- İbrahim Bilgen

Aileler endişeli

Bu arada, gemilerde bulunanların ailelerinin endişeli bekleyişi de sürüyor.

Saldırıya uğrayan Mavi Marmara Gemisi'nde bulunduğu bildirilen Mazlumder Genel Sekreter Yardımcısı Recep Karagöz'ün (50) Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki eşi Gülizar Karagöz, gemilere saldırı yapıldığı gün gece saat 01.00 sıralarında görüştüğü eşinin hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Olayı televizyonda haberlerden takip ettiklerini anlatan Karagöz, "Gemilere yapılan saldırıyı haberlerden öğrenince şoke olduk. Bunun
gerçek olabileceği ihtimaline inanmak istemedik. En son olay gecesi görüştüğüm eşimden haber alamıyoruz. Umarım herkes sağ olarak evine döner, 8 yaşımdaki oğlumla endişe içerisinde haber bekliyoruz" dedi.

Karagöz'ün babası İsmail Karagöz de oğlunun 28 yıl Almanya'da kaldığını ve 7 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Olayla ilgili net açıklama yapılmadı. Endişe içerisindeyiz, gelecek sevindirici bir haberi bekliyoruz" diye konuştu.

Son yazısı

Recep Karagöz'ün bir internet sitesinde yazdığı son makalesinde "Gazze" başlığıyla şunları kaydetmişti:

"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım, insani yardım filosunun Türkiye ayağını organize eden İHH'nin gemileri İstanbul'dan demir aldı. Dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülen Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemide olacağım. İnşallah ambargoyu yarar, yardımları Gazze halkına ulaştırırız. Bu açıdan dualarınızı esirgemeyiniz. Yaşadıklarımızı dönüşte paylaşırız, İnşallah..."

"Hiçbirinin suçları, günahları yok"

Mavi Marmara gemisinde bulunan amca çocukları Vedat ve Nedim Altun'dan haber alamayan aileleri de endişe içinde bekleyenler arasında.

Darıca'ya bağlı Abdi İpekçi Mahallesi'nde oturan Nedim Altun'un ağabeyi Lütfü Altun, kardeşiyle en son "Mavi Marmara" gemisinin Antalya'dan hareketinden önce görüştüklerini söyledi. Şimdiye kadar da kardeşinden hiçbir haber alamadıklarını ifade eden Altun, "Endişeliyiz. Kardeşimin ve amcamın oğlunun sağlıklı bir şekilde eve dönmelerini bekliyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizin yardımını bekliyoruz" dedi.

Nedim Altun'un eşi Nurhayat Altun ise eşinden haber alamadıkları için çok üzgün ve endişeli olduğunu söyledi. Nedim Altun'un 60 yaşındaki babası Murat Altun da İsrail'i saldırıdan dolayı nefretle kınadıklarını belirterek, oğluna ve yeğenine bir an önce kavuşmak istediğini vurguladı.

Vedat Altun'un eşi Naime Altun ise gün boyu televizyon başında haberleri takip ettiğini ve gelecek hayırlı bir haberi beklediğini ifade etti.
İsrail'den böyle bir saldırıyı beklemediğini söyleyen Naime Altun, "Yapılan saldırı insan haklarına hakarettir. Onlar sadece Allah rızası için yardım götürüyorlardı. Hiçbirinin suçları, günahları yok. Yapılan bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum" diye konuştu.

Vedat Altun'un ağabeyi İmdat Altun da en son saldırıdan birkaç saat önce görüştükleri ağabeyinin İsrail tarafından gözaltına alındığını öğrendiklerini, bunun da kendilerini biraz olsun rahatlattığını söyledi.

Bu arada gemide bulunan Vedat ve Nedim Altun'un temizlik firmasında çalıştıkları öğrenildi.