Harp Akademileri Komutanı Org. Balanlı'nın tutuklanmasının ardından yeniden tartışlan özel yetkili mahkemelerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özel yetkili mahkemelerin genelkurmay başkanı hakkında da böyle bir soruştuma yürütülebiliceği ve tutuklama talep edilebileceği şeklinde yorumlar üzerine Ergin, şunları söyledi:

 Programı izlemek için tıklayınız...

"O konu çok net değil. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının yargılanması özel hükümlere tabi kılındı. Anayasada yapılan son değişiklikle genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının yargılanması bakanlar kurulu üyeleriyle aynı statüde. Yüce Divan'da yargılanacağı hükmü getirildi. Buna ilişkin uyum yasaları, ilgili kanunlar parlamanetoya sevk edildi, bunların çıkmasıyla da mevzuat netleşecektir. Şu anda bütün bu ihtimaller sansasyonel yorumların önüne geçmez."

Özel yetkili mahkemelerin tartışılabileceğini, ihtiyaç olursa bu tartışmaların değerlendirilebileceğini söyleyen Ergin, "Şu an için bu mahkemelerle ilgili bir çalışma söz konusu değil" şeklinde konuştu

Habertürk