Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve ekibinin yargıdaki atama ve davalara müdahalesi yargı çevrelerini şoke etti. Başkent Ankara'da günün konusunu mahkeme kararıyla dinlenen telefon görüşmeleri oluştururken, kayıtlardaki skandal müdahaleler yargı çevrelerini de rahatsız etti. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, basında çıkan haberleri değerlendirdiklerini belirterek, "Hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır." dedi.

İzmir'deki Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı'na (UBHK) katılan Gerçeker, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın yargıdaki nüfuzuyla ilgili sorularla karşılaştı.

Meseleyi 'hukuki sorunlar' olarak nitelendiren Gerçeker, şöyle konuştu: "Bu konuda hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Şu anda gelişmeleri tam olarak bilemiyorum. Basında çıkan haberler var. Nedir, ne değildir, bunları şu an tam olarak bilemiyoruz. Elbette bunları değerlendireceğiz. Biz Yargıtay'la ilgili olan, hukukla ve adaletle ilgili olan her şeyi değerlendiririz. Değerlendirmek durumundayız. Ayaküstü bu konularda bir şey söylemek yanlış olur."

Yargıtay Başkanı Gerçeker, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada ise adli tıptaki birimlerin son zamanlarda ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayabilecek durumda olmadığını kaydetti. Gerçeker, 2659 sayılı kanunla Adli Tıp Kurumu'nun kurulduğunu hatırlatarak, "Kanunda bu düzenlemenin amacı, adalet işlerinde bilirkişilik yapmak olarak tanımlanmıştır. Adalet işleri kavramının içeriği çok geniş olup bu düzenleme gereğince Adli Tıp Kurumu'nun her alanda bilirkişilik yapabilme yetkisine sahip olması gerekir. Bilim ve teknolojideki gelişmeler sonucunda özellikle adli bilişim alanındaki ihtiyaçlar dikkate alındığında, bilirkişilik müessesesine daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır." ifadelerini kullandı.



Zaman