Hukukun üstünlüğüne olan inançla, her zaman yargıyı her türlü siyasetten uzak tutmaya çalıştıklarını belirten Gerçeker şunları söyledi:
"Adalet Bakanlığı’na, Yargıtay’da işlerin hız kazanması için İstinat Mahkemeleri’nin kurulması , hakim, savcı ve personel gereksinimi konusundaki görüşlerimizi bildirdik. Bu şekildeki düşüncelerimizi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelerek paylaştık. Olumlu karşıladılar. Ancak hükümetin, yüksek yargının sorunlarına üye ve daire sayısını arttırmaya yönelik siayaset kokan bir yaklaşım göstermesi son derece endişe verici bir durumdur."

’YÜKSEK YARGI DİKKATLİ OLMALIDIR’
Başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere Yargıtay ve Danıştay gibi yüksek yargı organları arasında fikir ayrılığı yaratılmak için siyasi entrikaların tezgahlandığına değinen Hasan Gerçeker, "Yüksek yargının üzerinde süper bir temyiz mahkemesinin oluşurulmasına yönelik düşünceler Türkiye’nin hukuk devleti imajını zedeler. Anayasaya aykırı olan bu tarz düşüncelere Anayasa Mahkemesi üyelerinin son derece dikkatli davranmaları gerekmektedir" dedi.

Yargının, kimsenin tekelinde olmadığını kaydeden Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, birkaç ay sonra emekli olacağını hatırlatarak, "Şahsi düşüncelerim hiç önemli değil. Bu makama gelecek arkadaşımızın da hukuk gereği aynı hükümleri yerine getireceğine inanıyorum. Siyasi kanaatleri ne olursa olsun, hiç bir hakim ve savcı yargının siyasetin içine girmesini istemez" diye konuştu. Gerçeker, emekli olduktan sonra doğum yeri olan Çubuk Karaköy’de geçen yıl oluşturulan Yargıtay ormanındaki çam fidanları ile vakit geçirmek iiçin sıkça köyüne gideceğini söyledi.


Vatan