TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanı Gerçeker'i kabul etti. Görüşme talebi Gerçeker'den geldi.

Gerçeker, 40 dakika süren görüşmenin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ziyaretin içeriğine ilişin sorulara Gerçeker, "Anayasa Mahkemesinin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısı konusunda Başkanlar Kurulunun görüşünü kendilerine takdim ettim. Şimdilik bunun dışında bir açıklama yapmıyorum" dedi.

Gerçeker, "Şahin'in yanıtının ne olduğu" sorusuna, "Bilemiyorum, onu kendisi açıklar" karşılığını verirken, aynı görüşü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de sunacağını ifade etti. Gerçeker, "Yargıtay'ın görüşünü kendilerine takdim edeceğiz, takdirlerine sunacağız" diye konuştu.

Yargıtay ve Danıştay tasarısı

Gerçeker, bir gazetecinin "Yargıtay ve Danıştay tasarısı Başbakanlığa sunuldu ama Bakanlar Kurulu'nun da gündemine alınmak için bekleniyor. Size bu konuda görüş soruldu mu" şeklindeki sorusuna, "Bilemiyorum, bizim herhangi bir haberimiz yok. Bize bilgi verilmedi, onun için bir şey söyleme durumunda değilim" yanıtını verdi.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, "Ana muhalefetin düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıkladığı"nın belirtilmesi üzerine de "Bilemiyorum, şu anda pek bir şey söylemeyelim, daha sonra görüşürüz" dedi.

Danıştay'ın başörtüsü kararı

Hasan Gerçeker, Danıştay'ın başörtüsü kararıyla ilgili soruyu da "Mahkeme kararlarıyla ilgili bir şey söylemek durumunda değiliz. Her mahkemenin kendi takdiridir, söyleyecek bir şey yok" şeklinde cevapladı.





Cnn Türk