EBRU TOKTAR ÇEKİÇ
 
Torba tasarıda son dakika değişikliği… Sağlık Bakanlığı’nın son Torba Kanunu, geçen hafta TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda iki gün süren sert tartışmaların ardından kabul edildi. Tasarının en çok tartışılan düzenleme 33. madde oldu. Bu maddede, “Ruhsatsız sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 100 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır” ifadesi yer alıyordu.
 
CHP’li Aytuğ Atıcı, “Bu hüküm geçerse, bazı savcılar Gezi Parkı’nda ya da Van depreminde yaralananlara yardım eden hekim ve tıp öğrencilerine dava açabilir” dedi.

KASIT YOK
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu ise tasarının Gezi olaylarından çok önce hazırlandığının altını çizerek, “Amaç ruhsatsız birimlere dönük, asla kasıt yok” dedi. CHP’li Atıcı ise “İyi niyetliyseniz vereceğimiz önergeyi destekleyin” yanıtı verdi. Ardından CHP’nin önergesi, AK Partili vekillerin onayıyla kabul edildi. “Acil durumlarda acil sağlık hizmeti gelene kadar sağlık hizmeti sunan ehliyetli kişiler bu madde kapsamı dışındadır” hükmü tasarıya eklendi.