BİBER GAZI VE SU
Erdoğan, Sincan’daki mitingte “Yarın (bugün) İstanbul mitingimiz var. Taksim Meydanı boşaldı boşaldı. Boşalmadığı takdirde artık bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir” dedi. Polis Taksim Mydanı’nda toplananları önce uyardı, gruplar dağılmayınca saat 20.55’te tazyikli su ve biber gazıyla sert müdahaleyi başlattı.

Gezi Parkı’na yapılan müdahelenin ardından Türkiye’de binlerce kişi sokaklara döküldü. Polisin eylemcilere müdahalesi, kimi illerde polisle çatışmayla kimi yerlerde tencere tava çalınmasıyla protesto edildi. 

İSTANBUL’un çeşitli noktalarında bir araya gelen gruplar Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Akaretler, Kadıköy, Gazi Mahallesi, Sarıgazi, Beylikdüzü, Avcılar ve Göktürk’te toplanan gruplar, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’na doğru yürümeye başladı. Yeşilköy ve Etiler’de vatandaşlar müdaheleye tepkilerini yolları kapatarak gösterdi. Gazi Mahallesi’nden çıkan yaklaşık 5 bin kişilik grup TEM Otoyolu’nu trafiğe kapattı. Kadıköy’de toplanan binlerce kişilik grup Boğaziçi Köprüsü’nden Taksim’e gitmek isteyince O-1 Karayolu’nda polis müdahalede bulundu. Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan yüzlerce grup ise ellerinde Türk bayraklarıyla İncirli Caddesi’nde oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra, E-5 karayoluna çıkarak Topkapı istikametini trafiğe kapattı. Avcılar ve Beylikdüzü’nde de aynı manzara vardı. Halk burada da araçların geçişine izin vermedi. 

ANKARA: Başkent’te ise protestocuların mekanı Kennedy Caddesi’ydi. İstanbul’daki müdahele sonrası Tunalı Hilmi Caddesi’nde toplanan grup sloganlar atarak Kennedy Caddesi’ne yürüdü. Polisin “dağılın” uyarısına karşılık vermeyen grubtan bir kişi TOMA’nın önüne yatarak aracın ilerlemesini önledi.

ADANA’da toplanıp Ak Parti İl Başkanlığı’na yürümek isteyen yaklaşık 2 bin kişiye polis müdahale etti. Ara sokaklara dağılan ve polisle çatışan eylemcilerden bazıları, sıkılan suyun şiddeti ile ve atılan taşlarla yaralandı. Eylemcilerin bir bölümü müdahalenin ardından dağılırken, bir bölümü ise Atatürk Parkı’na çekildi. 

İZMİR’de, müdahalenin duyulması üzerine vatandaşlar Gündoğdu Meydanı’na akın edip meydandaki eylemcilerle birleşti. Göstericilerin arasından ayrılan yaklaşık bin kişi, AK Parti ilçe binasının da bulunduğu Basmane Meydanı’na yürüdü. Gazi Bulvarı’nı trafiğe kapatan topluluğun önü TOMA araçları ile kesildi. Göstericilerin bir kısmı yola yatarken, kimisi de insan zinciri oluşturdu. (Hürriyet)


Eylemciler köprüyü yürüyerek geçti!

Anadolu Yakası'nda toplanan kalabalık bir grup, Taksim'e gitmek için Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.




Polis ekiplerinin akşam saatlerinde Gezi Parkı'na müdahale etmesi kentin birçok kontasında protesto edildi.
 
Anadolu yakasında toplanan bir grup gösterici, Taksim'e gitmek üzere Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.
 
Yaklaşık 5 saat önce Kadıköy'de toplanan kalabalık grup, köprü üzerinden Taksim'e yürümek isteyince Fikirtepe'de polis müdahalesiyle karşılaştı.
 
Polisin müdahalesiyle dağıtılan gruplar, çeşitli yollardan Altunizade'de tekrar biraraya geldi.
 
Buradaki grup da polisin müdahalesiyle dağıtılınca, bir sonraki buluşma noktası, köprünün girişi oldu.
 
Grup, burada da polis müdahalesiyle karşılaştı. Kalabalığın büyük bir kısmı Altunizade yönüne doğru kaçarken; polis müdahalesinden sıyrılan bir grup, köprüyü geçerek Taksim'e doğru devam etti.
 
Grubun Taksim'e doğru yürüyüşü sürüyor.
 
TEM'İ KAPATTILAR
 
Gazi Mahallesi'nde toplanan kalabalık bir grup ise TEM otoyoluna indi.Ankara istikametine doğru yürüyüşe geçen grup, "Her yer Taksim, her yer direniş" ile hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı.
 
Kentin her iki yakasında biraraya gelen gruplar, çeşitli sloganlar atıp, protesto gösterisi yapıyor.
 
Köprüsü'ne kadar tıkandı.D-100'DE PROTESTO
 
Bakırköy'da protesto gösterileri vardı. Özgürlük Meydanı'nda toplanan kalabalık yürüyüşe geçti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe başlayan yüzlerce kişilik grup 'Hükümet İstifa' 'Her yer Taksim her yer direniş' şeklinde sloganlar attı.
 
İncirli caddesini trafiğe kapatarak yürüyen grup oturma eylemi yapıp İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra grup, D-100 karayoluna çıkarak Topkapı istikametini trafiğe kapattı. Sürücüler de sloganlar atan kalabalığa korna çalarak destek verdi.(AA)