Yürütme ile yargı arasındaki çekişmelerle varılmak istenen yerin son derece açık olduğunu belirten Tarhan, şöyle konuştu: “Yargıda, kadrolaşma süreci yaşanıyor. ‘Kendileştirdikleri’ kurumlarla kavga hemen bitiyor. Yargının nereye götürülmek istendiğini görüyoruz. Son 8 yılda 5 bin savcı ve yargıç alındı. Alım biçimi de son derece rahatsız edici.”
Adalet Bakanlığı’nın, hakim ve savcıları müfettiş baskısı altında tuttuğuna, buna ilişkin yargı mensuplarından çok sayıda şikâyet aldıklarını kaydeden Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki bazı soruşturmalar bakan ve milletvekili odalarına kadar gidiyor. Müfettiş baskısı altında tutulan yargı mensuplarının mesleki gelecekleri de tehlikede. Bu hükümet döneminde alınan bazı yargı mensupları da siyasal güç sağlamaya çalışıyor. Yargıda bu yüzden kutuplaşma ve yandaşlaşma daha güçlü oluyor.”

Hukukun üstünlüğüne inanılması gerektiğini kaydeden Tarhan, “Yargıda götürülmek istenen yeri görüyorum. İşte o yüzden sorunları nasıl anlatabilirim diye uyumaz haldeyim. Sorunun giderek büyüdüğünü herkesin bilmesi gerekir. Hiçbir dönemde yargı bu kadar tartışılır olmamıştı” dedi.



Hürriyet