Ankara Eryaman'da Maybak Sitesi'nde ikamet eden Okan'ın gizli kamerayı iki site yöneticisiyle gaz sensörü içerisine yerleştirdiği belirtiliyor. Toplantı odasındaki görüşmeleri kayıt altına aldığı iddia edilen Okan'la ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Gizli kamera, site yönetiminin yaptığı toplantı sırasında fark edildi. Okan, Hanefi Avcı'nın da avukatlığını yapıyordu.

Diğer blok yöneticilerinin bastırması üzerine Başkan Yardımcısı Ümit Aydoğan ile muhasip üye Metin Meyilli'nin gizli kamerayı Okan'la birlikte yerleştirdiklerini itiraf ettiği belirtildi. Bunun üzerine avukat Okan'ın gaz sensörü içerisindeki gizli kamerayı kendisinin taktırdığını inkar edemediği, ancak site sakinlerini şikâyetçi olmaktan vazgeçirmeye çalıştığı kaydedildi.

Avukat Okan'ın çabaları sonuç vermezken, dört site sakini soluğu Etimesgut Şehit Osman Avcı Karakolu'nda aldı. Dört site sakini, toplantı odasına konulan gizli kameranın güvenlik amaçlı olamayacağını, güvenlik amaçlı olması halinde bunun gizli değil, görünür bir kamera olması gerektiğini belirtti. Emniyet amirinin hazırladığı tutanakta, üç site sakininin buzdolabı üzerinde gaz sensörü içerisinde gizli kamera tespit ettikleri, konuşmalarının izinsiz kayda alınarak ileride baskı ve tehdit unsuru olarak kullanılabileceğini belirterek, şikayetçi oldukları kaydedildi. Tutanakta Nöbetçi Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hamdi Kaya'nın talimatıyla olay yeri inceleme ekibinin de inceleme yaptığı ifade edildi. Fidel Okan'ın avukat olduğunu belirterek ifade vermediği tutanakta yer alırken, diğer iki şüpheli kamerayı güvenlik amaçlı koyduklarını, görüntü kaydettiğini ancak ses kaydı yapmadığını öne sürdü. Okan'la birlikte gizli kamerayı takmakla suçlanan iki yönetici, polise verdikleri ifadede, gizli kamerayı Okan ile birlikte S.Ö. isimli teknik elemana taktırdıklarını da anlattı.

Avukat Okan, gizli kamera olayıyla ilgili sorular üzerine, "Ben sitenin yönetim kurulu üyesiyim. Burada bir sürü kamera var. Kameraların hepsi hem polis tarafından hem de kat malikleri tarafından görülüyor. Ben de bu iddiada bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundum. Söz konusu suçlamalar boş. Kameralar internetten canlı olarak görülüyor. Polislerin incelemesi de bu şekilde." sözleriyle kendisini savundu. Kameraların güvenlik için konulduğunu öne süren Okan, bazı kişilerin suç duyurusu sonrası gizli bir kamera olmadığının ortaya çıktığını, hakkındaki soruşturmanın da düştüğünü iddia etti. Ancak alınan bilgilere göre, Okan hakkında TCK'nın 133. maddesine göre kişilerin arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçundan soruşturma devam ediyor.

Okan, Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanan Hanefi Avcı'nın avukatlığını yapıyor. Okan'ın avukatlığını yaptığı Hanefi Avcı'nın Edirne emniyet müdürlüğü sırasında Roman Derneği'ne hediye edilen televizyondan gizli kamera çıkmıştı. ANKARA ZAMAN