Erzincan Ergenekon soruşturması kapsamında verdiği bilgilerin ardından kimliği deşifre edilerek jandarma görevlileri, CHP milletvekilleri ve İlhan Cihaner’in adamlarınca baskı altına alınan gizli tanık Munzur’un gizli görüşmeleri deşifre olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta İlhan Cihaner’in adamı pavyon işletmecisi Davut K. tarafından Ankara’ya getirilerek CHP Milletvekili Erol Tınastepe ve bazı gazetecilerle görüştürülen gizli tanık Munzur’un, daha önce  23 Şubat 2010 günü de gizlice Ankara’ya giderek bir HSYK üyesiyle de görüştüğü ortaya çıktı.

HER GİDİŞİNDE GÖZALTINA ALINDI

Munzur’un 23 Şubat’ta Ankara’da olduğunun öğrenilmesi üzerine, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, Ankara Tanık Koruma Şube Müdürlüğü’ne talimat göndererek, Munzur’un ‘mevcutlu gönderilmesini’ istedi. Hemen harekete geçen polis, Munzur’u gözaltına alarak, bir gece misafir etti ve ertesi gün uçakla Erzincan’a götürdü.

Munzur’un geçen hafta ikinci kez Ankara gelişinde ise soruşturma savcısının, internette haberleri görmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne “Bir soruşturmada Munzur rumuzla gizli tanıklık yapan S.Z.’nin Ankara’da olduğu öğrenilmiştir. Bulunarak telefon irtibatının sağlanması” içeriğiyle acil faks mesajı gönderdi. Telefon trafiğinden izi sürülen Munzur, Ankara Adliyesi’nde özel yetkili mahkemelerin olduğu bölümde bulunarak gözaltına alındı. Munzur’un buraya bir savcıyla görüşme yapmak için gittiği ileri sürüldü. İşlemleri tamamlanan Munzur, aynı gün 16.00 saatinde otobüsle Erzincan’a gönderildi.

Munzur’a dava açıldı

Tanık Koruma Programı’nın kurallarını ihlal eden gizli tanık Munzur hakkında dava açıldığı öğrenildi. Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından jandarma tarafından alıkonulup, aynı gece Erzincan Adliyesi’nde ifade vermeye götürülen gizli tanık Munzur, sabah da Eriza Otel’de CHP Milletvekili Ahmet Ersin’le buluşmuştu. Gizli tanık Munzur geçen hafta da Ankara’da ortaya çıktı. Cihaner’in adamı olduğu belirtilen gazino işletmecisi Davut K. tarafından Ankara’ya getirilen Munzur, CHP Milletvekili Erol Tınastepe ile görüştü. Munzur daha sonra da Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir gazeteci ile görüşürken görüntülenmişti.

STAR