Çalıştay'ın 1.Oturumunda Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Fahrettin Korkmaz oturum başkanı olarak yer alırken, Mihriban Yaşin, Rabia Erkengez, Bircan Kuzey ve Hilal akbaba konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, Mobbing'in tanımını yaparak çeşitli bilgiler verdiler.

Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Fahrettin Korkmaz, trafik kazalarını mobbinge benzeterek, "Giderek meydana gelen iş kazalarının sebeplerinin başında mobbing geliyor. Çalışma huzurunun ve barışın kaybolduğunu görünce ne kadar haklı bir tespit olduğunu görüyoruz. Mahkemelerde iş kazalarının yer aldığını görüp, neden oldu diye soruyorum. Karşılık olarak, amirimin veya müdürüm bitirmem için çok acele ettiriyorlar. İşte mobbing böyle oluyor." dedi.

İş-Teftiş Grup Başkanı Nejdet Aksu"nun başkanlığını yaptığı 2. oturumda, Onur Şahin, Berivan Aras, Demet Kayaoğlu ve Aslıhan Sağlam, Mobbing ile ilgili istatistik bilgilerini paylaştılar. Avukat Buket Bahar Pekbozacı'nın başkanlığını yaptığı 3.oturumda Şima

Dumlu, Ragıp Şahin, Emre Özgödek, Tufan Yağcı konuşmacı olarak yer aldı ve Mobbing ile ilgili Cezai koruma, hukuki koruma ve önerileri anlattılar.

Çalıştaya akademisyenler ve Hukuk Fakültesi öğrencileri katıldı