Odatv yöneticisi Gazeteci Soner Yalçın ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, "Bu gözaltılar, sindirme, susturulma ve gözdağı verme operasyonudur" dedi.

Okuyan, Yalova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hızla AKP diktatörlüğüne gittiğini söyledi.
Cumhuriyet tarihinin en baskıcı dönemi yaşadığını, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana hiçbir döneminde aydınlara, gazetecilere ve yazarlara bu denli baskılar yaşanmadığını savunan Okuyan, "Son olarak Odatv yöneticisi Gazeteci Soner Yalçın ve arkadaşları gözaltına alındı. Türkiye'de konuşan, yazan, düşünen muhalifler tek tek gözaltına alınmaya başlanıyor Bunun sokağa algılanmasına bakmak gerek. Sokaktaki insanlar da bu şekilde yapılan propagandalarla sindiriliyor, susturuluyor, korkutuluyor" dedi.
Türkiye'de her 10 generalden birinin tutuklandığını söyleyen Okuyan, "Türkiye'de artık hukuk bitmiştir. Dört kez serbest bırakılanlar yeniden tutuklanıyor. Hukuk Sistemi heyetlere göre farklı mı işliyor" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın Mısır halkına demokrasi isterken, kendisinin diktatörlüğe heveslendiğini ileri süren Okuyan, "Başbakan Erdoğan Mısır'da Mübarek'in halkın sesine kulak vermesini isterken, kendisi de diktatörlüğe özeniyor. Mısır halkı diktatörlükten demokrasiye geçerken, Türkiye demokrasiden diktatörlüğe gidiyor. Hitler de seçimle işbaşına gelmiş bir diktatördü bunu unutmamak lazım" dedi.(ANKA)
(FK/ÖMR)