Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin grev yasağını Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için hazırlık yaptığını, oradan da sonuç alamazlarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.


Hava İş Sendikası'nın 'havacılık hizmetlerinde grev yasağı' getiren yasayı engelleme eylemi amacına ulaşamadı ve yasa maddesi Meclis'te kabul edildi. THY çalışanları eyleme devam ederken, bugün de Atatürk Havalimanı'nda hareketlilik devam etti. Ankara'da Meclis'te grubu bulunanlardan AK Parti dışında tüm siyasi partilerle görüştüklerini aktaran Atilay Ayçin, "Eğer Cumhurbaşkanı'nı ikna edebilirsek, oraya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı'ndan döndürmeye çalışıyoruz. Oradan da geçerse CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürmenin hazırlıklarını yapıyor. Cumhurbaşkanı onaylarsa Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. Anayasa Mahkemesi'nden de sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz. Bunu çok acık olarak söylüyorum." dedi.

İlk günden başlatılan mücadelenin devam ettiğini belirten Atilay Ayçin, çalışanların bir kısmının eylemde olduğunu ifade etti. THY'den işten çıkarılmalara dair net bir açıklama beklediklerini kaydeden Ayçin, devlet hastanesinden raporlu olanların bile işten çıkarıldığını savundu.

Şu an SMS ve mail yoluyla işten çıkarıldığına dair bildirimlerimin 300 çalışana iletildiğini söyleyen Ayçin, "Türkiye'de işten çıkarılan her işçi işine geri dönmek istediği gibi, içerideki işçi de kaybetmemek için dışarıdaki arkadaşına sahip çıkacak cesareti gösteremiyor. Ama çığlar bir avuç kar topuyla oluşur. THY'nin yapmış olduğu uygulamalar yasal değil. İş akdinin fesih edilecekse bunun yasalarda ne şekilde yapılacağı belirtilmiştir. Fesih bildirimi kişinin yüzüne okunarak yapılır. Kişinin kendisine yapılır. Kişi de bu fesih karşısında yasal haklarını kullanabilme sürecini başlatsın." diye konuştu.



Cihan