Özel bir GSM operatörü kullanıcısı Aslan Yüzgeç, Aralık 2010'da tarife değişikliği için firmaya müracaat etti. Tarife işlemlerini online yapan Yüzgeç, cep telefonuna ''Tebrikler, başarıyla geçtiniz eski tarifenizle ilgili var olan konuşma sürelerinizden yeni tarifeniz ile yararlanamazsınız'' şeklinde mesaj geldi.


418 LİRA FATURA

Yeni tarife üzerinden konuşmaya başlayan Yüzgeç'e 418 lira fatura gelince durumu firmaya bildirdi. Firma da Yüzgeç'e tarife değişikliğinin hesap kesim tarihinden sonra geçerli olduğunu yönünde cevap verdi. Bunun üzerine Aslan Yüzgeç, Kahramanmaraş Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurarak şikayetçi oldu. Başvuruyu inceleyen heyet, firmanın tüketiciye SMS yoluyla verilmiş mesajda ücretlendirmenin hangi tarihten itibaren yapılacağı yönünde bilgi içermediğine karar vererek Yüzgeç'i haklı buldu.

MAHKEME GSM OPERATÖRÜNÜ HAKSIZ BULDU

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'nin kararına itiraz eden GSM firması konuyu mahkemeye taşıdı. Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın karar duruşmasında, GSM operatörünü haksız bularak, tüketiciye tebliğ edilen 418 TL'nin yasal faiziyle birlikte Yüzgeç'e iade edilmesine karar verdi.
Kararın ardından açıklamada bulunan Yüzgeç, hem Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'nin hem de mahkemenin olumlu karar vermesinin cep telefonu kullanıcıları için iyi bir haber olduğunu ifade etti. 2 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini anlatan Yüzgeç, ''Bu kararın bir ilk olduğunu düşünüyorum. Mahkeme, firmanın 418 TL'nin yasal faiziyle birlikte iadesine karar verdi. Vatandaşın hakkını arayarak adalete güvenmesi gerektiğini düşünüyorum. Adalet yerini bulduğunu için çok mutluyum. Hem bilirkişi hem mahkeme mağdur olduğum yönünde karar verdi'' diye konuştu.

ekofinans.com