Meslekten ihraç edilmelerinin ardından Ankara'da önce oturma eylemine daha sonra açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 23 Mayıs tarihinde tutuklanmıştı. Tutuklamaya gerekçe olarak ise "tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri" ve "adli kontrol koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağı" görüşü dile getirilmişti.

Açlık grevini cezaevinde de sürdüren eğitimciler bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak. İşe iade edilme istemiyle eylem başlatan Gülmen ve Özakça'nın avukatları da iki gün önce büroları ve evlerinden gözaltına alındı. Henüz adliyeye çıkartılmayan avukatlar emniyet müdürlüğünde tutuluyor.

Ankara'da 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13:00'te başlayacak duruşma öncesinde CHP Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajlarda, jandarmanın mahkemeye 'yeterli personel olmadığı gerekçesiyle iki eğitimcinin mahkemeye getirilemeyeceği' şeklinde bir yazı gönderdiğini öne sürdü. Yarkadaş, jandarmanın yazıda açlık grevi eyleminde 190. güne giren Gülmen ve Özakça'nın 'kaçma riskinin yüksek olduğunu" belirttiğini de ifade etti.

Gülmen ve Özakça'nın duruşmaya getirilememesi halinde yargılama da başlayamayacak.


CNN Haber