Mahkemede gözyaşları içinde savunmasını yapan ve Gülşah Aktürk'ü çok sevdiğini söyleyen Başar, "Ben onu öyle seviyordum ki, bir keresinde Van'da, onu motosikletimle gezdirirken ayağını motosikletin demirine çarptı. Çarşının ortasında eğildim, ayağını öptüm" dedi.
 
Van Namık Kemal İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk, uzman çavuşluktan ayrılıp Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde görev yapan Hakan Başar ile yaklaşık 1 yıl arkadaşlık yaptıktan sonra ayrılma kararı aldı. İddiaya göre ayrılmayı istemeyen Başar, yeniden birlikte olmayı ve Aktürk'le konuşmayı istedi. Reddedilince de tehditler savurmaya başladı. Bunun üzerine Gülşah Aktürk, savcılığa şikayette bulundu ve Başar hakkında Van Aile Mahkemesi tarafından 'tedbir kararı' alındı.
 
PEŞİNİ BIRAKMAYIP, ÖLDÜRDÜ
 
Gülşah Aktürk, sağlık raporu alıp geçen yıl Aralık ayında Konya'daki ailesinin yanına geldi. Hakan Başar da işyerinden izin alıp Ankara'ya gelerek otomobil kiraladı. 6 Aralık günü Konya'ya gelen Başar, cep telefonu ile Aktürk'e mesaj çekip hesabına para yatıracağını söyledi. İkili mesajlaştıktan sonra Gülşah Aktürk, parayı çekmek için evden ayrıldı. Aktürk, merkez Selçuklu İlçesi Şeyhşamil Mahallesi Türkü Sokak'taki evlerinin yakınında para çekmek için bir bankanın ATM'sine giderken Van'da olduğunu sandığı Başar ile karşılaştı. Otomobille eski sevgilisinin yanına yaklaşan Başar, aracına binmesini istediği Aktürk'e yeniden birlikte olma tekliflinde bulundu. Gülşah Aktürk'ün araca binmeden olumsuz yanıt vermesi üzerine Başar, tabancasını çıkarıp ateşledi. Sağ omzundan vurulan Gülşah Aktürk, kanlar içinde yere yığılırken, "Beni kurtarın" diye bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine Başar ikinci kez tabancasını ateşleyerek Aktürk'ü başından vurdu. Gülşah öğretmen ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçan Hakan Başar ise kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan yargılanan Hakan Başar, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada son sözü sorulan Hakan Başar, gözyaşları içinde sözlerine başlayıp Gülşah Aktürk'ü çok sevdiğini söyledi. Olayın nasıl olduğunu anlayamadığını belirten Başar, onu öldürdüğünü de düşünmediğini ifade etti.
 
"BEN ESKİ ASKERİM, BİZE KEFEN GİYMEK YAKIŞIR"
 
Mahkeme başkanına 'Bana onu öldürmekten diye hitap etmeyin' şeklinde talepte bulunan Başar, şunları söyledi:
 
"Birlikteliğimiz süresinde çok kısa süre ayrı kaldık. Bu olay nasıl oldu hala çözemiyorum. Ben bu değilim. Bana en ağır cezayı verebilirsiniz. Benim en büyük ceza almam vatana, millete, hayırlı olacaksa bana o cezayı verin. Ben eski askerim, bize kefen giymek yakışır."
 
Aktürk'ü çok sevdiğini tekrarlayan Başar, "Ben onu öyle seviyordum ki, bir keresinde Van'da, onu motosikletimle gezdirirken ayağını motosikletin demirine çarptı. Çarşının ortasında eğildim, ayağını öptüm "dedi. Asker olduğu için silah taşıdığını belirten Başar, "Asker olduğum zaman da arabamda el bombası, roket atar taşırdım"diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti Başar'a, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.