AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün gündeme getirdiği devlete karşı işlenen suçların affedilmesi konusundaki tartışmaları, "Gündemimizde şu an bu konuda alınmış karar söz konusu değil" şeklinde değerlendirdi.

Canikli TBMM'de kaydını Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi ile birlikte yaptırdı. AKP Giresun milletvekilleri Tatlı ve Geldi'nin rozetini takan Canikli kendi rozetini ise bir gazeteciye taktırdı. Canikli gazetecilerin, Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün afla ilgili sözlerine ilişkin sorularını da yanıtladı. Canikli, "Her şey tartışılabilir, her şey konuşulabilir, konuşulması gerekir. Ancak bizim gündemimizde şu an itibarıyla bu konuda alınmış herhangi bir karar söz konusu değil. Partimizin yetkili kurulları, ilgili arkadaşlar tarafından değerlendirilmiş, tartışılmış ve bunun sonucunda mutabakata varılmış, üzerinde konsensus sağlanmış herhangi bir durum söz konusu değil. Önümüzdeki dönem çok ihtimal dahilindedir ki bu konu da gündeme gelecek" diye konuştu.

Canikli, BDP destekli bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi'nin yeminle ilgili sözlerinin sorulması üzerine "Herkes kurallara uymak zorundadır, uyacaktır. Kurallara uyulmamasının müeyyidesi ilgili mevzuatta çok net bir şekilde belirtilir. Bu ifadeleri çok anlamlı bulmuyorum. "Biz yemin edeceğiz ama gereğini yerine getirmeyeceğiz.' Eğer gereği bir kuralın ihlali ise, o zaman bu suç anlamına gelir ve kuralın ihlal edilmesi halinde TCK'de yer alan müeyyide uygulanır" diye konuştu.

Yeni kabinede görev bekleyip beklemediği sorusuna ise Canikli, takdirin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu karşılığını verdi.



ANKA