Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, güvenlik tedbiri olarak başka kurumlarda kayıt yapan santrallerin olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Bizim santralimizde bu özellikte mi bilemiyorum. Ama kayda alındığı kişilere bildiriliyor. Bunun yasallığı da nedir, ne değildir bilemiyorum" dedi.

Gerçeker, Yargıtay'dan ayrılırken gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Bir gazetecinin "Yargıtay'ın santralinin dinleme özellikli olduğunun bilirkişi raporuyla tespit edildiğinin" hatırlatılması üzerine Gerçeker, söz konusu bilirkişi raporunu incelemediğini bildirdi. Gerçeker, görevlilerin raporu inceleyeceklerini, inceleme bittikten sonra bir değerlendirme yapmasının daha doğru olacağını dile getirdi.

-"ONLAR KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLIYOR"-

Bir gazetecinin, "Adalet Bakanlığından bugün bir yazılı açıklama yapılarak "adli yıl açılışındaki konuşmanın objektiflikten uzak olduğu' değerlendirmesinde bulunulduğunun" ifade edilmesinin üzerine de Gerçeker, "Onlar da o şekilde kendi düşüncelerini açıklıyorlar" dedi.

-SES KAYITLARI-

Bazı kurumlardaki santrallerin kayıt alma özellikli olduğunu ifade eden Gerçeker, "Güvenlik tedbiri olarak başka kurumlarda kayıt yapan santrallerin olduğunu biliyoruz. Bizim santralimizde bu özellikte mi bilemiyorum. Ama kayda alındığı kişilere bildiriliyor. Bunun yasallığı da nedir, ne değildir bilemiyorum" dedi.
Gerçeker, "Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin soruşturmaların aşamasının" sorulması üzerine ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı sürdürdüğünü, Başsavcılıktan bir cevap gelmesi halinde Yargıtay'daki soruşturmanın da neticelendirileceğini ifade etti.(ANKA)
(EÖ/ÖMR)