Yüksel Caddesi'nde bulunan sendika genel merkezine sabah saatlerinde düzenlenen saldırı ile ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, sendika genel merkezine girmek isteyen bir grupla sendika çalışanları arasında tartışma yaşanmış ve içeriye girmek isteyen gruptan bazılarının ateş etmesi üzerine sendika çalışanı olduğu öğrenilen 3 sendika çalışanının yaralandığı öğrenilmişti.
 
Silahlı saldırıya ilişkin emniyet güçleri soruşturmasını devam ettirirken, polis ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonucunda, olayda, kuru sıkıdan bozma tabanca kullanıldığı belirlendi. Soruşturma sonunu 3 kişinin yaralandığı tespit edilirken, yaralılardan 2'sinin bacağından, bir kişinin de kolundan vurulduğu belirlendi.
 
Emniyet güçleri, yaptıkları çalışma ile olaya karıştığı belirlenen sendikanın eski yöneticilerinden bir ismin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Sendikanın eski yöneticilerinden olan kişinin daha önce yer aldığı sendika yönetiminden uzaklaştırılması üzerine dava açtığı, davayı kazanması üzerine de göreve başlamak üzere bugün sendika binasına geldiği ve olayın da bu kişinin içeri alınmamak istenmesi üzerine çıktığı öğrenildi. (ANKA)