(DHA) -- Adli Tıp Kurumu’na  sevk edilecek olan Haberal için halen tedavi gördüğü İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü "Hastalığı nedeniyle yerinden kaldırılması sakıncalıdır" raporu verdi. Bu rapor nedeniyle Haberal, Adli Tıp’a sevk edilemedi.

Mehmet Haberal ile ilgili olarak 16 Ekim 2009’da verilen raporda İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Kurul üyeleri olarak Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Vedat Sansoy, Prof. Dr. Tevfik Gürmen ve Dr. Cengizhan Türkoğlu’nun imzası bulunuyor.

Söz konusu raporda, "Enstitümüzün 3. Servisi'nde 304 numaralı odada yatmakta olan hasta Mehmet Haberal’ın sağlık durumu değerlendirilmiş ve tıbbi tedavisine ayaktan devam edilerek, bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir" deniliyordu.

Mahkemeden saklanan bu raporun bazı gazetelerde haber olması üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de raporu istemiş ve Haberal’ın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar vermişti.

Yeni rapor

Bu karar doğrultusunda Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın dün İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesi gerekiyordu. Ancak Haberal’ın halen tedavi gördüğü İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü yeni bir rapor hazırladı.

Avukat Helvacı: Adli Tıp’a götürülmedi

Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, geçtiğimiz cuma günü verilen raporun dün sabah jandarma görevlilerine ulaştığını belirtti.

Raporda Haberal’ın "Hastalığı nedeniyle yerinden kaldırılması sakıncalıdır" yazdığını belirten Helvacı, bu rapor üzerine Adli Tıp Kurumu’na sevkin yapılamadığını kaydetti.