AHT

Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın halen tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasında internet bağlantısı olduğu iddialarını avukatı Serdar Özersin yalanladı. Özersin yaptığı açıklamada Haberal'ın internet aracılığıyla haberleştiği yolundaki iddianın "Gerçek dışı", "Hukuka aykırı saldırıyı örtbas etmek amaçlı yapılan bir komplo" olduğunu savundu.

Haberal'ın odasının gece yarısı yasaya aykırı olarak, arama kararı olmadan arama yapıldığını öne süren Avukat Özersin "Baskın sırasında çıkan arbedede, hastane nöbetçi jandarma timi ile bazı hastane personeli de tartaklanmıştır. Bu sırada, kapının dışarısında bulunan yasal refakatçi de güvenlik nedeniyle, alelacele, müvekkilimizin bulunduğu odaya sokulmuştur" dedi.

ARAMA TUTANAĞINA İHTİRAZİ
Avukat Özersin, baskından hemen sonra, aramanın, mahkeme kararına dayandığının şifahen bildirilmesinin ardından HSYK Müfettişleri ve yaklaşık 15 kişilik polis grubunun Haberal'ın odasına girdiğini arama yapıldığını ve Haberal'ın refakatçisine ait dizüstü bilgisayara el konulduğunu ileri sürdü. Özersin, odada internet bağlantısı olduğu iddialarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Düzenlenen arama tutanağında, müvekkilimizin refakatçisine ait şahsi laptopun açık ve internet bağlantısı faalmiş gibi gösterilmesi üzerine; bu duruma, arama sırasında hazır bulunan ve vekilleri tarafından da itiraz edilmiş ve arama tutanağına "ihtirazi kayıt" konulmuştur. Bu gerçek müvekkilimizin yasal refakatçisine ait şahsi laptopun kayıtları ve tanık beyanları ile teyit edilmiştir."

"HAYATINA KAST EDİLDİ"
Haberal'ın odasının daha önce defalarca kontrol edildiğini ve hiçbir güvenlik zafiyeti bulunmadığına da belirten Avukat Özersin, "Müvekkilimizin hayatına kast edilerek, ardı ardına yaşanan bu hukuk ve insanlık dışı müdahaleler, müvekkilimize 21 aydan beri yaşatılan ağır zülmün ve işkencenin gizlenmesi amacına yöneliktir" diye konuştu. Avukat Özersin sorumlu görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.