"İNKAR YOLUN GİTMEYİ DENİYORLAR"

FETÖ mensuplarının örgütsel bir anlayışla belli bir stratejiyi yerine getirme çabası içinde olduklarını söyleyen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, "Darbe girişiminde FETÖ bağlantısına dair birçok kanıt olmasına rağmen öncelikle inkar yoluna gitmeyi deniyorlar. FETÖ elebaşının devam eden talimatlarıyla hareket eden örgüt mensupları, itirafçılar eliyle örgütün karanlık bağlarının deşifre edilmesini engellemeye çalışıyorlar. Özellikle bağlantılı oldukları uluslararası zemininin zedelenmemesini istiyorlar. Bu şekilde Türkiye üzerinde dış baskı oluşturmaya, davaları siyasallaştırmaya ve zayıflatmaya çalışıyorlar. Hala bağlantıda oldukları iç öğelerinin desteklerini de sağlam tutarak, tutukluların dirençlerinin kırılmaması için uğraşıyorlar" diye konuştu.

FETÖ mensuplarının bu noktadaki en büyük arzularını "Davaların haklılığına yönelik yüksek kamuoyu desteğini kırmak" şeklinde yorumlayan Prof. Dr. Hacısalihoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"KAMUOYU VİCDANINA YÖNELİK PROPOGANDA TEKNİKLERİ DEVREYE SOKUYORLAR"

"FETÖ soruşturmasının amacından sapması, kamuoyu açısından yeterince inkar edici olmayan zorlama FETÖ bağlantılarında ısrarla asıl kripto FETÖ unsurlarının konumlarını sürdürmeleri bunun için en önemsedikleri nokta. Böylece kamuoyu vicdanına yönelik propaganda teknikleri devreye sokulup, soruşturmalarda ve yargılamalarda haksızlıkların yapıldığı fikrini yaymaya çalışarak, kripto elemanları eliyle mağduriyetleri yaygınlaştırıp doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zayıflatabilmeyi hedefliyorlar. Bunun için bel bağladıkları temel nokta ise örgütsel bağı olan çok gizli elemanlarının etkinliklerinin devam edebilmesi. Verilen ifadelere baktığımızda, her türlü delile rağmen darbe girişimindeki rollerini inkara kalkanların, zaman kazanarak, 2019'a kadar direnebilmenin motivasyonunu yapılandırma gayretinde olduklarını söylemek mümkün. En büyük hayalleri ve beklentileri 2019'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanamaması ve bu sürece kadar hem dış baskıları artırmak hem de iç kamuoyunca bu mücadeleye karşı duyulan güveni zedelemek

"Bu beklentilerini siyasal umuda ve temsiliyete dönüştürecek tek partinin ise ancak CHP'nin olacağını hesap ediyorlar" diyen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, "FETÖ mensupları için bu beklentiyi besleyen en önemli husus, CHP Genel Başkanı'nın '15 Temmuz kontrollü darbedir. Asıl darbe 20 Temmuz'da olmuştur. Bunun mağduru da 1 milyon kişidir' sözleri ve bu anlayıştaki ısrarıdır. Duruşmalarda gösterilen tavır, 'kontrollü darbe' yakıştırmasını yaygınlaştırma çabasına yönelik işliyor. Bu söylemlerle meseleyi odağından uzaklaştırıp, kafa karışıklığına yol açmaya ve kendilerine destek olabilecek, çıkmazdan kurtarabilecek siyasi bir kulvar yapılandırmaya çalışıyorlar" dedi.

Bu senaryonun hayata geçmesini daha önce olduğu gibi yine milletin anlayışının engelleyeceğini dile getiren Prof. Dr. Hacısalihoğlu, "Onlar da bu gerçeğin farkındalar. Bu nedenle herkesin seferber olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalnız bırakmayarak mücadelenin öznesi olması ve FETÖ mensupları tarafından maksatlı olarak oluşturulan mağduriyetin takipçisi olması, bu oyunu bozması şarttır" diyerek sözlerini noktaladı.