51 yaşındaki öğretmen N.D, iddiaya göre 20 Nisan’da dersi dinlemeyen ilkokul 1’nci sınıf öğrencisi H.S.S.’nin yüzüne elindeki kitabın sivri ucuyla vurdu. Aile öğretmenden davacı oldu. Bakırköy 29. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Nadir D. hazır bulunurken, öğrenci H.S.S. ile annesi Songül S. Babası Remzi S. de duruşmaya katıldı. Nadir D. savunmasında, “Elimde kitapla sınıfta dolaşıyordum. Bir ara kitap çocuğun gözlüğüne değmiş, baktığımda gözünün altında hafif bir kanama vardı. Ben de çocuğu alarak öğretmen odasına götürdüm ve pansuman yaparak bantladım. Sınıfa geri döndük. Kesinlikle kasıtlı olarak vurmadım” dedi.

HAKİM TERSLEDİ
Nadir D. savunmasını “Çocuklar zaten hareketliydi…” diye sürdürünce duruşma hakimi Vijdane Bayram da “Tabi ki hareketli olacaklar. Öğretmenseniz onlara da katlanacaksınız. Ben de bir saattir insanları dinliyorum. Yoksa bu işi yapmayacağız” diye konuştu.

‘ÖĞRETMEN BANA BASİT BİR YARALANMASI VAR DEDİ’
H.S.S.’nin annesi Songül S. ise ifadesinde şunları söyledi: “Olay tarihinde ben hastanedeydim. Öğretmen beni aradı. Telefonda, oğlumun basit bir yaralanmasının olduğunu ve pansuman yaptıklarını söyledi. Ben de öğretmene çocuğa iyi davranmasını okuldan soğumaması gerektiğini söyledim. O da ‘Sorun yok ancak okula gelmeniz lazım yaraya dikiş gerekebilir’ dedi. Oğlumu alıp hastaneye götürdüm. Açık bir yaraydı. Oğluma nasıl olduğunu sorduğumda sıranın sıkışık olduğunu kalemi düşünce almak için eğildiği esnada öğretmeninin yanına gelip yüzünü sıkarak kitapla vurduğunu söyledi.”

HAKİM, ÖĞRENCİNİN YÜZÜNDEKİ İZİ İNCELEDİ
Müşteki avukatı Şahin Baran, öğrencinin yüzünde iz kaldığını belirterek rapor aldırılmasını istedi. Avukat Baran, “Darbenin yukarıdan aşağıya doğru geldiği, yaralamanın taksirle değil, kasten meydana geldiği bellidir” diye konuştu.

Avukatın ifadelerinin ardından duruşma hakimi mağdur H.S.S’yi yanına çağırarak yüzündeki ize baktı. Mahkeme, öğrencinin Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek yüzündeki izin sabit iz olup olmadığı konusunda rapor aldırılmasına, ifadesinin pedegog eşliğinde ifadesinin bir sonraki duruşmada dinlenilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Hürriyet