22 yıllık tacizci emekli öğretmen Adil Şahintürk'ün 1,5 yıl aradan sonra tekrar tutuklandığı  İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmasında duygusal bir olay yaşandı.

CÜBBELERİNİ ÇIKARDLAR
Gizli celseye tanık olan avukatlardan edinilen bilgiye göre; gizli celsede, Mahkeme Heyeti Başkanı Bekir Yurtseven, üye hakimler Deniz Çimen Akyıldız ve Gürsel Diken ile sanık emekli öğretmen Adil Şahintürk'ün cinsel istismarına uğradığı sırada 11 yaşında olan 13 yaşındaki S.Y.'ın, kendini rahat hissetmesi için, cübbelerini çıkarıp topluca kürsüden inerek yanına oturdular. 

AVUKATLAR GÖZYŞLARINI...
Üç yargıcın bu davranışına tanık olan bazı avukatlar ise gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada Mahkeme Başkanı Bekir Yurtseven, S.Y'ye baba şefkatiyle yaklaşarak, "5. sınıfta okuyor muşsun ama okulu terk etmişsin. Buna  çok üzüldüm. Okuluna devam etmen için bana söz ver. Eğer 6. sınıfı bitirirsen sana hediye alacağım" dedi

İKİ HASTANE RAPORUNDA ÇELİŞKİ
S.Y'nin gizli celsedeki ifadelerinin, bir başka cinsel istismar mağduru öğrencinin daha önce mahkemede verdikleri ifade ile örtüştüğü öğrenildi.
Bu arada, cinsel istismar mağduru kızlarla ilgili olarak, mahkemeye hastanelerden çelişkili raporlar verildiği öğrenildi. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin bilirkişi raporunda kızlarda cinsel tacizle ilgili bulgulara rastlandığı belirtilirken Ege Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesi'nin  raporunda "zarar yok" ifadesini yer aldığı kaydedildi. Mağdurlar hakkındaki iki çelişkili rapor verilmesi nedeniyle üçüncü bir raporun Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden alınacağı belirtildi.

KAZETE/ Özel