Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına basın açıklamasını üniversite öğrencisi Yiğit Akbulut yaptı. Akbulut, bundan 31 yıl önce ülkenin darbe ortamına sürüklendiğini anlayan Ankara Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Doğan Öz'ün, darbenin izini sürdüğünü, ancak daha sonra bir cinayete kurban gittiğini söyledi.

Yiğit Akbulut, ''Doğan Öz öldürülmeseydi, sırlar ve suçlar odasına girebilseydi 12 Eylül darbesi muhtemelen yapılamayacaktı. Ancak ne yazık ki bu cesur savcı öldürüldü. Katili yakalandı. Dört kez suçlu bulundu, karar dört kez bozuldu, serbest bırakıldı. NATO'nun kurdurduğu bu yapının kapısını bir daha tıklatmaya cesaret eden olmadı'' dedi.

''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'kozmik patates' diyerek bu vahim süreci sulandırmaya çalıştığını'' ileri süren Akbulut, ''Bugün bu soruşturmayı yürüten başta hakim Kadir Kayan olmak üzere tehdit edilen herkesin yanında olmayı ve halktan gizlenen her türlü girişimin gün ışığına çıkartılmasını talep ettiklerini belirtti.

Akbulut, ''Kozmik belgeler tek tek hakim ve savcı tarafından incelenmekte, siviller tarafından asla dokunulamayana dokunulmakta. Darbelere zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen kanlı katliamlarda parmak izinin kimlere ait olduğunu, herkesin bildiği sırların bir bir açıklanmasını talep ediyoruz. Bütün gizli belgeler halka açıklanmalıdır'' diye konuştu.

Yiğit Akbulut, ''Darbelerden, halka rağmen halk için politikalardan, sansasyonel cinayetlerden, kaos planlarından, yer altından çıkan silahlardan bıkan, artık yeter diyen herkesi hakim Kadir Kayan'a sahip çıkmaya, destek vermeye çağırdıklarını'' kaydetti.

Gruptakiler basın açıklaması sırasında, ''Hakime Dokunma'', ''Sessiz Olun Hakim Çalışıyor'', ''Ergenekon Dağıtılacak'' ve ''Hakimin Peşini Bırakın'' yazılı afişler taşıdı.