Dün gece Hakkari’ye 35 kilometre uzaklıktaki Çukurca yolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Oğul Köyü kırsalında güvenlik güçleri bir grup PKK’lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada bir özel harekat polisi yaralandı. Yaralı polis kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Bir süre devam eden çatışma sonrası teröristler dağlık alana kaçarken, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Bir özel harekat polisinin şehit olduğu operasyonla ilgili Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 28.06.2017 günü ilimiz merkez Oğul Köyü kırsal alanında devam eden operasyon esnasında 1 polis memuru yaralanmış, sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

KARAMAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
PKK’lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündarın acı haberi, memleketi Karaman'daki ailesine ulaştı.

FELÇLİ BABASI HASTANEYE KALDIRILMIŞ
Karaman Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri, Özel Harekat Polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın şahadet haberini vermek için ailesinin oturduğu evine gitti. Felçli olduğu öğrenilen şehidin babası İdris Dündar'ın, dün akşam rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ve eşi Şerife Dündar'ın da hastanede olduğu öğrenildi.

ACI HABERİ HASTANEDE ALDI
Bunun üzerine Karaman Devlet Hastanesi'ne giden İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, baba yoğun bakımda olduğu için Dündar'ın şahadet haberini hastanedeki annesi Şerife Dündar'a verdi. Haberini alan anne Şerife Dündar gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi ambulansla evine getirildi. Yeğeninin şehit haberini alınca fenalık geçiren amcası Sami Dündar da sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

YARIN BABASINI ZİYARETE GELECEKTİ
Özel Harekatçı Dündar'ın şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve gelirken, şehidin baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Hastaneye kaldırılan babasını ziyaret etmek için yarın Karaman'a izinli olarak gelmeye hazırlanan şehit polis Dündar’ın bekar olduğu ve 2'si kız 5 kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Özel Harekatçı Dündar'ın Karaman'da yarın defnedilmesi bekleniyor.

Hakkari’deki çatışmada bir özel harekat polisi şehit oldu