AÜ Rektörlüğü, Ateş'e yumurta attığı belirlenen Öğrenci Kolektifleri üyesi olan iki öğrenci hakkında, 'Devlet büyüğüne hakaret' suçlarından dolayı idari soruşturma başlattı. İki öğrenciye, oluşturulan disiplin kurulu tarafından suçlu bulunması halinde okuldan uzaklaştırma cezası veya atılma cezası verilecek.

Soruşturmaya tepki gösteren Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci ise Rektörlük makamının kapısına bir koli yumurta attı.

Anadolu Üniversitesi'nde 26 Kasım 2010'da düzenlenen 'Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı' konulu sempozyumda konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, protesto edilmişti. Ardından Kılıç'a, yumurta ve çakmak attıkları belirlenen üniversite öğrencisi Tevfik Caner Ertay ve Yakup Çetinkaya, gözaltına alınmış ve daha sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Öğrenci Kolektifleri üyesi olan iki öğrenci, geçtiğimiz günlerde Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek suçunu işledikleri gerekçesiyle 7 biner TL para cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme, öğrencilere verilen para cezasını denetimli serbestlik kapsamında erteledi.

Söz konusu iki öğrencinin mahkemece suçlu bulunup cezalandırılması üniversite yönetimini harekete geçirdi. AÜ Rektörlüğü, Başkan Ateş'e yumurta attığı belirlenen iki öğrenci hakkında, 'Devlet büyüğüne hakaret' suçlarından dolayı idari soruşturma başlattı. İki öğrenciye oluşturulan disiplin kurulu tarafından suçlu bulunması halinde okuldan uzaklaştırma cezası veya atılma cezası verilecek.

Yaşanan bu olaya tepki gösteren Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci, Rektörlük makamının kapısına bir koli yumurta attı. Öğle saatlerinde Rektörlük binası önünde toplanan bir grup öğrenci slogan atıp basın açıklaması yaptı. Grup, daha sonra ellerine aldıkları yumurtaları Rektörlük binasının giriş kapısına fırlattı.


Cihan